sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Nov program mehatronik operater

Na informativni dan so se na Sredni tehniški in poklici šoli Trbovlje pripravili na podoben način, kot pretekla leta. Obiskovalcem so pokazali dejavnosti, ki na šoli potekajo skozi celotno šolsko leto.

V posamezne predstavitve izobraževalnih programov so vključili tudi dijake, ki v specialnih učilnicah in delavnicah obiskovalcem pokažejo del njihovih aktivnosti, načine in oblike dela in posamezne projekte, ki na šoli potekajo.

»Z obiskom in zanimanjem za izobraževalne programe, ki jih izvajamo na naši šoli, smo zadovoljni. Učenci osnovnih šol se zanimajo za vse programe, ki jih izvajamo, v petek dopoldan je bilo največ zanimanja za program strojni tehnik in tehnik računalništva. Veseli smo, da so na informativni dan prišla tudi dekleta. Glede na izkušnje preteklih let, dekleta niso nič manj uspešna, kot fantje,« je povedala ravnateljica STPŠ Trbovlje Vesna Kralj.

Nekaj zanimanja je bilo tudi za nov program mehatronik operater. Po informativnih dnevih v srednjih šolah vedno težko čakajo rok oddaje prijav devetošolcev za vpis v srednjo šolo. Letos bo to 2. april. Na STPŠ Trbovlje pričakujejo, da se število vpisanih učencev v prve letnike glede na letošnje šolsko leto ne bo zmanjšalo.

»Vsem obiskovalcem se za pozitivne povratne informacije lepo zahvaljujemo. Zavedamo se, da je informativni dan en dogodek v šolskem letu, ko pridejo učenci s svojimi starši na šolo. Zagotovo pa je prav tako pomembno, kaj se skozi šolsko leto dogaja na šoli, kakšne informacije prenašajo dijaki, njihovi starši, kakšni so dosežki posameznih dijakov in oddelkov,« je še dodala ravnateljica Vesna Kralj.

Savus

Foto: STPŠ Trbovlje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor