V sredo, 14. decembra, so na konstitutivni seji Občinskega sveta Občine Trbovlje, ki ga bo v mandatu 2022–2026 sestavljalo 21 občinskih svetnic in svetnikov, potrdili mandate svetnikom. Potrdili so tudi mandat novega župana Občine Trbovlje Zorana Pozniča, ki z današnjim dnem, 15. decembrom, prevzema vodenje Občine Trbovlje.

Člani občinskega sveta Občine Trbovlje v mandatu 2022 – 2026 so: Marjetka Bizjak, Rok Koprivc, Vesna Jesih, Samo Fakin, Sibila Ložina, Milan Žnidaršič in Nataša Pavlovič (Socialni demokrati), Dejan Debelić, Valentina Radić, Robert Jerman, Petra Čede (Gibanje Svoboda), Jasna Gabrič, Jože Weingartner, Maja Krajnik (Lista Jasne Gabrič za Trbovlje), Borut Dolanc, Sara Sotlar, Matjaž Popotnik (Slovenska demokratska stranka), Primož Siter (Levica), Jože Pustoslemšek (Lista DNK Trbovelj) in Drago Kočar (Nova Slovenija). Novega župana Zorana Pozniča, ki poleg županske funkcije ne more opravljati še funkcije svetnika, bo na naslednji seji zamenjal naslednji, ki je bil izvoljen na listi Socialnih demokratov, Mirza Ribič. Če bo seveda sprejel mandat.

Dosedanja županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič je novoizvoljenemu županu Zoranu Pozniču ob predaji poslov zaželela uspešno nadaljevanje začrtanih projektov in poudarila, da občino zapušča v dobrih pogojih in manj zadolženo, kot je bila, ko je sama pričela z županovanjem leta 2014. Veliko pripravljenih projektov in 2,2 milijona evrov likvidnostnih sredstev na računu pa bodo dobra popotnica novi ekipi, ki ji želi uspešno delo.

Nov župan Zoran Poznič je zaželel Jasni Gabrič nadaljnjo uspešno karierno pot in se ji zahvalil za izreden napor, ki ga je vložila v vodenje občine Trbovlje. Obenem je poudaril, da vse skupaj čaka veliko izzivov, novih projektov, ki jih bo mogoče speljati samo s tvornim sodelovanjem vseh občank in občanov občine Trbovlje.

Zoran Poznič je danes imenoval tudi dva podžupana. Z današnjim dnem funkcijo neprofesionalne podžupanje Občine Trbovlje prevzema Vesna Jesih, s 1. januarjem 2023 pa bo funkcijo profesionalnega podžupana zasedel še Rok Koprivc.

Savus

Foto: Občina Trbovlje, Socialni demokrati Trbovlje