ŽRK Celje Celjske mesnine : RK Zagorje 17:26 (9:14)
Dvorana: Športna dvorana Šolskega centra Celje

Sodnici: Crnojević, Kostecki-Radič (obe Hrvaška)

ŽRK Celje Celjske mesnine: Miočič 8 obramb+7m, Jakovljevič, Hrovatič;   Dernovšek, Vrček A. 2(1) Vrček S. 1, Regner 1, Hren 1, Pišek 2, Zupančič , Cvikl, Jankovič 3, Privšek 6, Tržan,

RK Zagorje: Vozelj, Zubak, Petrukhina 9+7m, Krajnc 6, Stanko 7(4), Panger 5, Rebolj 5, Voglar, Ugrin, Prašnikar 1, Vrbnjak, Ljepoja, Benko 8, Skrinjar, Bratec.

Sedemmetrovke: Celje 2(1), Zagorje 5(4)

Izključitve: Celje 10 minut, Zagorje 10 minut

Po vseh dogodkih, ki smo jim bili priča v preteklem tednu, je bila dvorana šolskega centra v Celju včeraj polna. Kakšnih 400 gledalcev je bilo priča še eni zanesljivi zmagi Zagorja.  Oba trenerja sta začela z obrambo 5:1, kar je precej bolj zmedlo domačinke, ki se nikakor niso znašle. Zagorjanke so v deseti minuti povedle na 4:1 in so z odlično obrambo povsem onemogočile Celjanke. Precej je k temu pripomogla tudi vratarka Petrukhina (na koncu 10 obramb). Ko so  Zagorjanke v 19. minuti povedle na 7:3, je bilo jasno, da je bilo v domači vrsti preveč tehničnih napak in zgrešenih čistih strelov. Do konca polčasa so Zagorjanke razliko povečale na 5 zadetkov in ob polčasu vodile 14:9. V 31. minuti se je razlika povečala na 6 zadetkov. Na to je razlika nihala med petimi in sedmimi zadetki razlike. Ko je novinka v vrstah Zagorja Aneta Benko v 52. minuti povečala razliko na 8 zadetkov prednosti, je bila tekma odločena. Navijači Zagorja, ki se jih je v Celju zbralo za skoraj polovico dvorane, so s pomočjo navijaške skupine Crayzi Boysi že začeli proslavljati novo zmago. Z njo so Zagorjanke še korak bliže osvojitvi naslova. Pohvaliti je potrebno tudi hrvaški ženski sodniški par, ki je svoje delo opravil na vrhunskem nivoju.

Kot zanimivost: na tekmi je bila skoraj kompletna ekipa Krim Mercatorja, ki pa je nekaj minut pred koncem zapustila dvorano. Do tekme z Mlinotestom iz Ajdovščine, ki bo 26. marca na Kodeljevem, imajo rokometašice Zagorja premor.

DL