četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Nov gasilski avto v Čolniščah

Predsednik PGD Čolnišče Alojz Vozelj je poudaril, da je prostovoljstvo dragocena oblika pomoči, ki sicer nima ekonomske cene, vendar ima neprecenljivo vrednost, saj ostane v srcih ljudi. Izrazil je upanje, da se bo gasilska humanitarna dejavnost razvijala še naprej, za kar si bo po svojih najboljših močeh prizadevalo tudi njihovo društvo.

Predsednik Gasilske zveze Zagorje Ivo Potočnik je dejal, da je PGD Čolnišče trden člen v verigi zagorskih društev. "Upam, da bo novo vozilo dalo večji zagon predvsem mladini, da se bo ustrezno usposobila za uporabo sodobne tehnike, saj opremljenost doseže svoj namen samo skupaj z znanjem." Zagorski župan Matjaž Švagan pa je izpostavil pomen nove pridobitve ne le za območje, ki ga pokriva društvo, ampak za celo občino. "Občina bo v navezi z gasilsko zvezo še naprej po svojih močeh podpirala gasilstvo, saj ste gasilci vedno prvi, ki pomagate v nesrečah," je še pristavil.

Novo vozilo s prikolico je blagoslovil kisovški župnik Janez Mrak, v kulturnem programu pa so nastopili mešani pevski zbor Izpod Svete gore, harmonikar Domen Drobež in recitatorke iz vrst domačih mladink. Prevzemno slavje je bilo uvod v prireditev, ki jo je zaokrožila veselica s skupino Mambo Kings. Naslednji dan je bil še 5. memorial Braneta Baša, kjer so bili v kombinaciji vaje s hidrantom in raznoterosti absolutno najboljši člani A PGD Šentlambert, ki so zaradi tretje zmage prejeli prehodni pokal v trajno last.

Boštjan Grošelj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor