December je prinesel novico, ki je bila nekaterim bolj, drugim pa manj všeč. Poslanci so na seji odločili, da bo 2. januar ponovno dela prost dan.
Skupina Avrigo si je pripojila Integral – Zagorje. Projektom na Kickstarterju se je pridružila tudi vezalka, ki se ne zaveže, ampak zapne. Izdelal jo je Zagorjan David Knez.

Na Osnovni šoli dr. Slavka Gruma so s prireditvijo slovesno otvorili novo telovadnico. V trboveljskem Mladinskem centru pa so spregovorili o nasilju v družini. Primerov tega je bilo lani v Zasavju, Litiji in Kamniku več kot 60.

Turistično društvo Trbovlje je na prireditvi Zlata vrtnica 2016 podelilo Zlato vrtnico in priznanja za promocijo Trbovelj. Zlato vrtnico je prejela pevka in igralka Tanja Ribič.

Decembra goduje sveta Barbara, zavetnica rudarjev. Rudnik Trbovlje – Hrastnik so že šestič zavzeli jamatlonci. Društvo RMED Srečno Zagorje je ob tej priložnosti pripravilo tradicionalno povorko. Otroci pa so lahko v Zagorju pozdravili svetega Miklavža, ki so ga na sprevodu po mestu spremljali parklji in angelčki.

Člani Stranke modernega centra so se na dobrodelni tekmi pomerili z rokometašicami Rokometnega kluba Zagorje. Zbrali so več kot 15.000 evrov. Mednarodni olimpijski komite pa je sprejel odločitev, se bodo na naslednjih Olimpijskih igrah za mlade športniki lahko pomerili tudi v karateju.

Svojo sposobnost na področju športa sta dokazala tudi Domen Dornik in Denis Šketako. Dornika je Triatlonska zveza Slovenije okronala z nazivom Triatlonec leta 2016, Šketako pa je dobil pokal za posebne dosežke.

ZT

Prejšnji članekPrvi letos je fantek
Naslednji članekNajveč za šport in največ v Zagorju