Po petkovi zabavi, ki so jo Trboveljčani poimenovali kot Anduht, so soboto zjutraj pričeli s Podeželsko tržnico, ki je dobila svoje mesto pred trboveljskim muzejem. Jasno, da ni manjkalo »glihanja« pri kupovanju stvari. Na tržnici pa se je med ponudbo našlo kar precej zanimivih stvari. Ponudniki so na svojih stojnicah ponujali množico okusnih in čudovitih pridelkov in proizvodov.
Popoldan pa je bil namenjen grenadirmaršu. V tekmovanju Kdo bo skuhal najboljši grenadirmarš 2017 se je pomerilo kar 15 ekip. Ekipe so morale grenadirmarš postaviti pred stroge sodnike po poldrugi uri priprave. Strogo sodniško zasedbo so sestavljali Luka Jezeršek, Miha Ledinek, Iztok Gumzej in Roman Ledinek. Tri prvouvrščene ekipe so bile nagrajene s praktičnimi nagradami. Najboljši grenadirmarš je pripravila ekipa Zasavskih lekarn, ki je svoje znanje pripravljanja zdravil odlično prenesla še na kuhanje grenadirmarša.

Drugo mesto je osvojila Komunala Trbovlje, tretje mesto pa Društvo kmečkih žena in deklet iz Trbovelj. Seveda sodniki niso pojedli ves grenadirmarš, ampak so ga lahko pokusili tudi obiskovalci prireditve, tako da ga je kljub veliki količini zelo hitro zmanjkalo.

Večer in noč pa je bila namenjena zabavi, večer se je prelevil v pravi pravcati Nohšiht. Za dobro voljo, ples in petje so več kot dobro poskrbeli ansambli Kumske punce, Navihani muzikanti in Pop desing.

ZT

Prejšnji članekNova cesta na Kleku
Naslednji članekKrvodajalska akcija