V Berlinu v Nemčiji so med 17. in 25. junijem potekale 16.  poletne svetovne igre specialne olimpijade. Tekmovalo je več kot 7000 športnikov iz 176 držav, ki so se merili v 26 športih. Slogan letošnjih iger je bil Nepremagljivi skupaj. Slovenija se domov vrača z 18 medaljami. Prav vsaka izmed njih je ne glede na barvo kovine zlata.

Slovenska odprava je štela 26 članov, ki so osvojili 18 odličij, v delegaciji je bilo še devet trenerjev. Naši športniki so tekmovali v atletiki, balinanju, plavanju, kolesarstvu, namiznem tenisu, judu in nogometu.

Zasavski VDC-jevci smo še posebej ponosni na naše zlate nogometaše pod taktirko glavnega trenerja Domna Pocieche in pomočnika Aneja Zakonška. Slovensko nogometno reprezentanco so poleg obeh trenerjev sestavljali še trije naši uporabniki Dejan Antolič in Mitja Čamer iz občine Trbovlje ter Peter Lenart iz občine Litija.  »Ni besed, ki bi opisale, kaj se je zgodilo. Vse se nam je poklopilo, kot smo načrtovali. Vsak igralec, vsak izmed trenerjev je imel svojo nalogo, ki jo je opravil z odliko. Sanje vsakega športnika so se nam uresničile,« navdušenja ne skriva glavni trener Domen Pociecha. Zlatim nogometašem je med prvimi čestital tudi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Dejan Židan, ki je na obisku v Berlinu.

Našim zlatim fantom jutri, 27. junija, ob 11. uri pripravljamo sprejem pred zasavskim VDC-jem. Nogometna ekipa prihaja iz različnih koncev Slovenije, iz različnih VDC-jev, vendar jim je uspelo, da so se v ekipnem športu, kot je nogomet, povezali in dihali kot eno. Pokažimo in dokažimo, da smo lahko povezani v dobrem nepremagljivi tudi kot ožja in širša lokalna skupnost.

Hedvika Kovač

Foto: VDC Zasavje