Pestro umetniško dogajanje bo letos že 16. zapored obogatilo kulturni utrip v zasavskih občinah. V času festivala se bo namreč v Hrastniku, Zagorju in Trbovljah zvrstilo preko 70 brezplačnih prireditev, namenjenih različnim generacijam, okusom in interesom. Nastopili bodo domači in tuji ustvarjalci, med njimi tudi Zasavci.

Festival Rdeči revirji se bo začel 24. maja ob 19. uri v Hrastniku, kjer bosta na otvoritvi v Delavskem domu spregovorila umetniški vodja festivala Branko Potočan in hrastniški župan Miran Jerič. Sledila bo ena najodmevnejših plesnih predstav mlajše generacije Chorus na čelu z Žiganom Krajnčanom in Gašperjem Kunškom. Plesna predstava se bo odvila ob živi glasbeni spremljavi multiinštrumentalista Kristijana Krajnčana. Ob 20. uri bo na ploščadi pred Delavskim domom koncert mlade zasedbe Black star rock band. Ob 21. uri pa bodo v cerkvi Kristusa Kralja na Logu otvorili svetlobno instalacijo Dominika Mahniča z naslovom Fotonični spomini.

Spored za prihodnje dni je na ogled na spletni strani festivala Rdeči revirji. Festival bo v Hrastniku do 27. maja, od 1. do 3. junija se bo odvijal v Zagorju, 6. in 7. junija pa v Trbovljah. 

ZT