»To, kar so dolski rokometaši pred začetkom sezone obljubili, so do potankosti izpolnili. Trenerju Primožu Cenkarju je v sezoni 2015/2016, v njegovi krstni sezoni trenerja v članski ekipi, uspelo, da je sestavil moštvo zmagovalne mentalitete, ki si je s kombinacijo izkušenj in mladosti na koncu priborilo laskavi naslov prvakov. Z drugimi besedami, naslednjo sezono bodo dolski rokometaši igrali med slovensko rokometno elito. To so bile sanje vseh prejšnjih generacij in njihove zasluge v tem mozaiku uspeha pripadajo prav gotovo tudi njim,« so zapisali v klubskem vodstvu v vabilu navijačem in podpronikom dolskega rokometa.
Člani ekipe prvakov 1. B SRL, rokometnega kluba Dol TKI Hrastnik, bodo zadnjo tekmo sezone odigrali v soboto, 14. maja, ob 20. uri v dvorani Dolanka proti ekipi Šmartnega. Tudi Šmarčani so bili vse do zadnjega v igri za napredovanje. To bo prav gotovo nepozaben športni dogodek na Dolu, kjer bo Dolanka tokrat verjetno pokala po šivih. In tako je tudi prav, saj so si fantje in trener Cenkar za svoje predstave v prvenstvu to zaslužili. S polno tribuno se jim bodo navijači tudi oddolžili za ta uspeh.

Po končani tekmi bodo predstavniki Rokometne zveze Slovenije podeljili priznanja. Dolani pa so v Dolanko povabili tudi nove državne prvakinje, rokometašice Zagorja in nove člani 1.B. DRL, rokometaši trboveljskega Rudarja. Prav gotovo bodo tudi njih obiskovalci Dolanke ta večer z veseljem pozdravili in čestitali za izjemne letošnje dosežke. Za vzdušje v dvorani bo poskrbela Rudarska pihalna godba, zabava pa se bo ob hrani, pijači in glasbi nadaljevala dolgo v noč.

MP