sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Nočni pohod na Mrzlico

Marljivi člani Planinskega društva Trbovlje so 8. decembra že sedemindvajsetič izvedli tradicionalni nočni pohod oziroma srečanje na Mrzlici. Ker na ta večer najmlajše pohodnike, ki takrat pridejo na Mrzlico, obiščeta Miklavž in Parkelj, so ga ljudje poimenovali tudi Miklavžev pohod.

Vreme je bilo letos pohodnikom naklonjeno, saj ni bilo snega in je bila zato pot bolj varna. Prireditve se je udeležilo okrog 700, večinoma mladih, planink in planincev, pretežno iz Savinjske doline in Zasavja. Otrokom, mlajšim od 13 let, je Miklavž kot nagrado za prehojeno pot do koče na Mrzlici razdelil darila.

Za zaščito pohodnikov pred vetrom in mrazom so planinci PD Trbovlje pred domom postavili velik šotor ter skupaj z oskrbnikoma poskrbeli tudi za toplo hrano in pijačo. Za varnost in prevoz so poskrbeli člani gorske reševalne službe iz Litije in gasilci iz Trbovelj.

V sklopu opisane dejavnosti Planinskega društva Trbovlje pa je Miklavž tudi letos že tradicionalno obiskal najmlajše bolnike, ki so bili na ta dan v ambulantah za otroke in na zdravljenju v pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje in tudi njim razdelil darila ter jim tako vsaj za kratek čas polepšal dan.

BG

Previous article
Next article

Isti avtor