V Zagorju se dogaja na polno. Petek je bil v znamenju noči pred nočjo, na kateri so zažigali Bohemi in Jelena Rozga. Obiskovalci so izkoristili lep večer in dobro napolnili prireditveni prostor v središču Zagorja. Glasba je bila odlična, zabava prava in Noč pred nočjo je bila dobra zabava.
Sobotni dan je bil namenjen rekreaciji. Na pot so se odpravili pohodniki, ki so premagali pot okrog Zagorja. Izpred tržnice Pod uro so se povzpeli v Vine, pot jih je vodila do Vinske skale, spustili so se do Kisovca in se čez Repnik vrnili na izhodiščno točko sredi Zagorja Pod uro. Pohod je pripravilo Športno društvo Izlake.

Kolesarsko društvo Zagorska dolina je pripravilo izjemno zanimivo in za rekreativce kar zahtevno dirko na Zasavsko sveto goro.  Nogometni klub Zagorje je pripravil malonogometni turnir. Otroci so lahko brezplačno bowlali. Na športnem igrišču Partizan je Mladinski center Zagorje pripravil turnir trojk. Tokrat pa je bil zaradi vročine zahteven tudi tek po Zagorski dolini od Izlak do Zagorja, ki ga je pripravilo Športno društvo Izlake. Rekreativci so tekli od Podlipovice do Zagorja, pripravili pa so tudi cici tek, tek za otroke in invalide. Večer pa je namenjen zabavi. Zagorska noč, Karma, Tony Cetinski, Tabu, Nuša Derenda, Mladi Dolenci in Kumske punce ter številni obiskovalci od blizu in daleč.

ZT

Prejšnji članekPrvi koraki na poti do življenja brez odpadkov
Naslednji članekOsvežilna fotografija iz Tolminskih korit