ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Nismo mone

Blaž Strgaršek in Nastja Planinc iz Srednje šole Zagorje ter Miha Krajnc in Marko Trošt Čebela iz Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje so jo pod budnim očesom mentorja Vasje Markiča z STPŠ mahnili na dvodnevno odpravo na Primorsko.
V polni opremi, ki jo je zagotovila Steklarna Hrastnik, so iz Zasavja odpotovali z vlakom do začetne točke, Podgorja.  Od tam naprej so si brusili pete do Podpeči, ki je le ena izmed zaspanih vasic z lepim razgledom (in presenetljivo gostim železniškim prometom) na začrtani poti.  Od tu so odpravo pogumno nadaljevali po  osupljivi kraški pokrajini do majhnega, a zato nič manj z naravno in kulturno dediščino bogatega kraja, vasico Kubed, kjer še danes stoji zanimiv peterokoti obrambni stolp.

Tudi padavine odpravi niso mogle do živega, čeprav jih, so rekli, ne bi prav nič pogrešali. Po prijetnem druženju z ostalimi sodelujočimi skupinami in prespani noči so dijaki zapustili slikovito vasico in lahkih nog krenili mimo Dekanov in do Kopra prišli v nekoliko kislem vremenu.

Na koncu dvodnevne odprave so soglasno ugotovili, da je bilo načrtovanje ustrezno,  da so se imeli priložnost uriti v veščini razreševanja manjših razhajanj in najpomembnejše: dosegli namen odprave, na kar so najbolj ponosni.

ZT

Isti avtor