četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Neznanci zanetili Zagorje

PP Trbovlje
V petek so na območju Trbovelj našli osebni avtomobil znamke Renault Megane, reg. št. LJ IS-879. Tatvino je lastnica prijavila 5. maja. Z vozilom je neznani tat očitno zdrsnil iz vozišča, kar so ugotovili podlagi vidnih poškodb. Po ogledu so vozilo vrnili lastnici. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo.

 

V soboto je neznani voznik ponoči na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil oškodovanca ali policijo.

Zvečer je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo in odpeljal.

 

V nedeljo v dopoldanskem času so policisti prejeli prijavo oškodovanke, da ji je neznani storilec dopoldne vlomil v stanovanje in odtujil različne predmete v

vrednosti 600 EUR. Policisti so izsledili osumljenca, ukradeni predmeti so mu bili zaseženi. O kraji bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

 

PP Zagorje ob Savi

 

PV petek nekaj pred 21. uro so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju so policisti izrekli opozorilo.

Dopoldan so policisti preiskovali tri prometne nesreče prve kategorije in pobegom na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo potrebna obvestila.

 

V soboto okrog 16.30 ure so bili policisti obveščeni o vlomu v klet in tatvini pohištva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za kaznivo dejanje, temveč spor med bivšima zakoncema. Napotena sta bila na zasebno tožbo.

Okrog 20.40 ure so bili policisti napoteni na glavni trg v Zagorju, kjer naj bi skupina navijačev prižigala bakle in metala pirotehnična sredstva. Na kraju je bila večja skupina (približno 50) ljudi, med katerimi policisti niso uspeli izslediti kršiteljev in ugotoviti njihove identitete. V kolikor se bodo z zbiranjem obvestil izsledili kršitelji določil ZEPI, bodo zoper njih uvedeni ustrezni ukrepi oz. uvedeni prekrškovni postopki.

Okrog 22.20 ure so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru (glasna glasba). Ob prihodu policistov na kraj kršitev ni bila zaznana.

Okrog 23.40 ure so bili policisti obveščeni o pretepu več oseb v gostinskem lokalu. Ugotovili so, da je za zdaj še neznana oseba naznanila lažno intervencijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V nočnem času so policisti pri nadzoru prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo s sredstvi in napravami za ugotavljanje alkohola ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti so vozniku na podlagi določil 113. a člena ZP-1 odvzeli vozniško dovoljenje ter prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa uvedli tudi postopek o prekršku z vložitvijo obdolžilnega predloga na OS Trbovlje.

 

V nedeljo nekaj minut pred eno so bili policisti napoteni v Izlake pred gostinski lokal zaradi kršitve javnega reda in miru. Na kraju so policisti ugotovili, da je kršitelj fizično napadel oškodovanca, ki se je nato skril v svoje vozilo. Kršitelj pa je nato še odlomil vzvratno ogledalo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, za poškodovanje vozila pa je oškodovanec podal predlog za pregon.

Okrog druge ure zjutraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen voznik tovornega vozila. Na kraju so ugotovili, da se je na lokalni cesti Izlake – Čemšenik v ovinkastem klancu zagozdil voznik tovornega vozila, državljan Romunije. Pri poizkusu speljevanja je zaradi nepravilnega premika trčil v odbojno ograjo, ki je nameščena ob vozišču in jo poškodoval. Vozilo je bilo s pomočjo avto vleke odstranjeno in odvlečeno do vrha klanca. Vozniku so izdali plačilni nalog.

 

PP Hrastnik

V nedeljo okrog šeste ure so bili policisti obveščeni o sumu kaznivega dejanja tatvine denarja iz stanovanja. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da naj bi neznani storilec iz denarnice odtujil denar v višini 700 evrov. Istega dne okrog 9. ure so svojci oškodovanke sporočili, da je bil denar najden.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor