sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Nezgoda pri spravilu lesa

Zagorje ob Savi
V ponedeljek, 26. septembra, sta se na Policijski postaji Zagorje zglasili dve mladoletni občanki, ki sta prijavili grožnje po telefonu. Policisti so že začeli z zbiranjem obvestil, osumljenca pa bodo kazensko ovadili.

V popoldanskih urah uri so bili policisti s strani RCO obveščeni o nesreči v gozdu na območju Briš v Lipovici. Ugotovili so, da sta dve osebi opravljali v gozdu spravilo lesa, pri tem pa je prišlo do nesreče, saj se je na enega izmed njiju podrlo drevo in ga huje telesno poškodovalo. Pri delu v gozdu osebi nista uporabljali zaščitne opreme. Na kraju so bili reševalci ZD Zagorje, PGD Zagorje, ki so pomagali zdravniku pripeljati poškodovanega do vozišča, od koder je bil nato s helikopterjem odpeljan v Univerzitetni klinični center v Ljubljani . Oseba je v tej nesreči utrpela hude telesne poškodbe, tuja krivda pa je izključena. O nesreči pri delu bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Policisti so v torek, 27. septembra, pri kontroli prometa globo izrekli vozniku osebnega avta, ki ni upošteval prometne signalizacije. Prav tako ni upošteval zvočnih in svetlobnih znakov policije.

Občani so policistom prijavili neznanca, ki je na več mestih Zagorja napisal grafite z žaljivo vsebino na fasade objektov. O njem še zbirajo obvestila.

Pri delih na strehi svoje garaže se je poškodoval občan, ki mu je pri sestopanju z lestve zdrsnilo in je padel. Pri tem se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje.

Lastnik osebnega avtomobila je policistom prijavil, da mu je neznanec poškodoval vozilo, in sicer na parkirišču. Oškodoval ga je za okrog 500 evrov.

Oškodovan je bil tudi občan, ki je izgubil denarnico, v njej pa bančno kartico s priloženo PIN kodo. Neznanec, ki je njegovo denarnico našel, je opravil več dvigov gotovine na bankomatu. Policisti še zbirajo obvestila, zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na tožilstvo.

Trbovlje

Trboveljski policisti so obravnavali dve prometni nesreči na parkiriščih v Trbovljah, kjer sta neznana  voznika  trčila v parkirani vozili in s kraja odpeljala, ne da bi o tem obvestila oškodovanca oz. policijo.

Neznani storilec je v obdobju enega meseca iz pakiranega osebnega avtomobila na  parkirišču  v  Trbovljah  odtujil  okrasno  letvico  in  s tem lastnika oškodoval za 50 evrov.

ZT

Isti avtor