Jesensko obarvana narava kliče po barvitih aktivnostih tudi v šoli in zato je OŠ Ivana Cankarja Trbovlje v goste povabila predstavnike nekaterih nevladnih organizacij.

Veliko društev oz, neprofitnih, nevladnih skupnosti deluje v lokalnem okolju in mnogi si želijo predstaviti svoje delovanje ter navdušiti mlade za sodelovanje. Tokrat so vsebinsko bogato dopoldne skupaj z učenci in zaposlenimi v šoli soustvarjali: Plesna šola Kattan, KD Podkum, Društvo prijateljev mladine Trbovlje, KK Felix, KD Sava Hrastnik, Rdeči križ Slovenije Območno združenje Trbovlje, Društvo revirskih likovnikov RELIK Trbovlje, Društvo zasavskih klekljaric Srčevke, Slovenska Karitas, Društvo kmečkih žena in deklet Trbovlje, OZ veteranov vojne za Slovenijo, KD Svoboda Trbovlje. Dogodek je delno potekal v sodelovanju s Consulto iz Litije.

V šoli smo poleg prijetnega druženja lahko videli in preizkusili oblike prve pomoči, spoznavali osnove klekljanja in osnove gojenja domače zelenjave, zelišč, dišavnic. Poslušali smo o realnosti vojne za samostojno Slovenijo. Razmišljali, kako kultura bogati naš vsakdan in se preizkušali v zabavnih nalogah. Razgibavali smo svoja telesa in možgane. Eno dopoldne je bilo premalo, da bi se predstavili vsi, ki so bili pripravljeni sodelovati s šolo. Zahvalili smo se vsem, ki so se odzvali povabilu in prišli na Cankarja z dobro voljo in številnimi dobrimi napotki, kako na aktiven, zanimiv in igriv način preživljati prosti čas brez ekranov.

Že snujemo nove ideje za nadaljnje sodelovanje.

Mojca Lazar Doberlet

Foto: Sabina Potrpin


 

Prejšnji članek70 let rokometa v Zagorju
Naslednji članekEvtimova v Sovretovem kabinetu