Včeraj je Zasavje, predvsem Trbovlje in Zagorje, zajelo močno neurje, ki je ponekod povzročilo poplave in otežilo oskrbo s pitno vodo. Najhuje je bilo v Zagorju, kjer je zalilo ceste, pa tudi vrtove in domove občanov.

V Trbovljah in Zagorju potrebno prekuhavanje, v Hrastniku ne

Komunali Trbovlje in Zagorje sta včeraj izdali obvestilo o prekuhavanju vode iz pip. V Trbovljah je do preklica potrebno prekuhavati vodo na Mestnem trgu, v Gabrskem, na Savinjski cesti, Golovcu, v Kovinarskem naselju, na Cesti Tončke Čeč do livarne, na Obrtniški, Gimnazijski, Sallauminesu, Majcnovi, Kešetovem, v spodnjem delu Vreskovega, na ulici Dom in vrt, Trgu Franca Fakina, na Rudarski cesti do Partizana in na Lokah. Komunala Zagorje pa uporabnike pitne vode obvešča, da je prekuhavanje potrebno na območjih KS Kisovec – Loke, Rudnik – Toplice in Jože Marn.

»Potem ko voda zavre,« je zapisano na spletni strani Komunale Trbovlje, »običajno zadostuje, da burno vre še 1 minuto. /…/ Zaradi večje varnosti priporočamo, naj voda vre tri minute.« Nadalje pišejo, da vodo hranimo v hladilniku in da je tako pripravljena voda uporabna 24 ur, izjemoma 48. Če je voda motna, jo je potrebno pred prekuhavanjem filtrirati skozi več plasti čiste, najbolje prelikane tkanine ali skozi čist papirnat filter.

»V Hrastniku prekuhavanje vode ni potrebno. Imeli smo srečo,« pravi direktorica KSP Hrastnik Nives Venko.

Agencija RS za okolje pa tudi za danes napoveduje možnost močnejših neviht po večjem delu Slovenije.

MD

Foto: BG