V torek, 18. julija, je tudi v Zasavju neurje povzročilo veliko nevšečnosti.

Hrastnik

Ob 19.05 je zaradi močnega vetra v občini Hrastnik odkrilo ali poškodovalo strehe na več stanovanjskih hišah, gospodarskih poslopjih in na domu starejših občanov. Na več cestnih odsekih so se na cestišče podrla drevesa, ki so ovirala promet. Posredovali so gasilci PGD Hrastnik in Dol pri Hrastniku. Ob 20.57so v Novem Logu v Hrastniku gasilci PGD Hrastnik pregledali odkrito streho doma starejših občanov in niso ugotovili nobenega zamakanja na strehi. Ob 22.21so na cesti Boben-Čeče gasilci PGD Hrastnik – mesto s tehničnim posegom razžagali in odstranili drevo iz cestišča.

Trbovlje

V času dogodkov večjega obsega neurja so do 21.40 ure na območju občine Trbovlje zabeležili sedem prijav dogodkov. Aktivirali so štiri prostovoljna teritorialna gasilska društva. Ob 20.37 je na Kumu v Trbovljah v bližini oddajnika udarila strela. Gasilci PGD Trbovlje in PGD Dobovec so s termokamero preventivno pregledali okolico in objekt, zaznali niso nobenih nepravilnosti. Ob 20.28 so na Rudarski cesti v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje in PGD Klek s tehničnim posegom razžagali in odstranili drevo iz cestišča.

Zagorje ob Savi

Ob 19.00 je na Cesti Borisa Kidriča v Zagorju ob Savi sunek vetra podrl drevo na stopnišče stanovanjske hiše. Odstranili so ga jo gasilci PGD Zagorje-mesto. V naselju Briše se je podrto drevo na lokalno cesto Briše-Kolovrat. Odstranili so ga gasilci PGD Kolovrat.

Pozor!

Tudi za danes Arso napoveduje neurja: “Danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek pričakujemo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi;” so zapisali na spletni strani Arsa.

Savus

Foto: PGD Trbovlje-mesto, PGD Hrastnik-mesto