četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Neurje v Zasavju

V petek, 23. junija, je neurje pustošilo tudi v Zasavju, najbolj v občini Zagorje. Zemeljski plazovi so se sprožili na cesti Podkum – Zagorje in na regionalni cesti Zidani Most – Ljubljana na odsekih Hrastnik – Trbovlje in Zagorje – Litija. Delavci Cestnega podjetja so odseke hitro počistili in ceste spet odprli za promet.

Neurje

Toča je klestila v severnem delu zagorske občine. Na Orleku je bila velika kot snežne kepe. Gasilci PGD Trbovlje so posredovali v Gabrskem, kjer je toča poškodovala streho stanovanjske hiše. V naselju Knezdol je toča poškodovala več stanovanjskih hiš in gospodarskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje mesto, Klek, Čeče in Dobovec. V Knezdolu se je podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Trbovlje mesto.

Okvarjeno dvigali

Ob 18.32 so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje – mesto iz okvarjenega dvigala s tehničnim posegom rešili ujeto osebo.

Kurjenje

Ob 20.50 so v gozdu nad naseljem Podstrana v Zagorju ob Savi gasilci PGD Zagorje-mesto ponovno pogasili goreče ostanke kurjenja.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor