Včerajšnji popoldanski močni nalivi meteornih voda so najbolj prizadeli širše območje občin Celje, Hrastnik, Krško in Šentjur. Na Centru za obveščanje so zabeležil 261 dogodkov. Gasilci treh poklicnih in 55 prostovoljnih gasilskih enot so predvsem črpali meteorne vode iz stanovanjskih in drugih objektov, odstranili nekaj podrtih dreves, sprožilo pa se je tudi nekaj manjših plazov.

Hrastnik je močno neurje zajelo po 17. uri. Močno deževje, deloma s točo, je hitro napolnilo struge potokov. Poplavljal je potok Brnica, sprožil se je zemeljski plaz, voda je zalivala objekte in ceste. Nanosi zemlje so ovirali tudi promet na cesti Hrastnik – Šmarjeta. Na terenu so pomagali gasilci PGD Hrastnik, PGD Dol pri Hrastniku, PGD Marno, PGD Turje in PGD Trbovlje mesto, regijski gasilski poveljnik, policisti, delavci podjetja CGP Novo mesto in predstavnik Civilne zaščite Občine Hrastnik.

Že dopoldan ob 11. uri pa so posredovali gasilci PGD Loke na lokalni cesti Loke–Zavine, občina Zagorje ob Savi. S cestišča so odstranili podrto drevo.

MP

Foto: Marko Planinc