Včerajšnji dan je bil za zasavske policiste in gasilce zelo pester. Prvi so med drugim obravnavali prometne nezgode in vlom, drugim pa je težave v glavnem povzročalo neurje.

Hrastnik

Popoldan so hrastniški policisti občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo, in jo poslali v analizo.

Zagorje ob Savi

Včeraj je večji del Slovenije zajelo močno neurje. Center za obveščanje je v občinah, med katerimi je bilo tudi Zagorje, zabeležil 58 dogodkov. V neurju je meteorna voda zalivala prostore objektov in ceste, veter pa je podiral drevesa in jumbo plakate ter odkrival strehe.

Policisti so prejeli prijavo tatvine mobilnega telefona.

Prejeli so tudi obvestilo o poškodbi vetrobranskega stekla – na vozilo je izpod koles vozila, ki je vozil pred oškodovancem, priletel kamen in poškodoval vetrobransko steklo.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri je voznica z osebnim avtomobilom trčila v skale. Dve osebi sta bili v prometni nesreči poškodovani. Z reševalnim vozilom so ju prepeljali v SB Trbovlje, kjer so jima nudili nadaljnjo zdravniško pomoč. Na kraju so posredovali tudi zagorski in trboveljski gasilci.

V zgodnjih jutranjih urah so policiste obvestili o vlomu v prodajalno, od koder je storilec odnesel več mobilnih telefonov. Preiskava kaznivega dejanja še poteka.

V soboto, 29. junija, so bili policisti zjutraj prejeli obvestilo o najdenem kolesu na območju Kisovca. Gre za gorsko kolo znamke BH. Lastnik lahko kolo ob predložitvi dokumentacije o lastništvu prevzame na PP Zagorje ob Savi.

 

Trbovlje

Ob pol enajstih dopoldan je v Šuštarjevi koloniji otrok ostal sam v stanovanju, ko so se ponesreči zaprla balkonska vrata in so skrbniki ostali ujeti na balkonu. Gasilci GZ Trbovlje so skrbnika rešili z balkona. Na kraju so bili prisotni tudi gasilci.