Ureditev cestišča z razširjenim pasom za leve zavijalce in postavitev semaforja naj bi bila v Toplicah pri Sparu v Zagorju varnejša prometna ureditev od krožišča, obenem bi tistim, ki zavijajo levo semaforji olajšali zavijanje in vključevanje v promet. Takšno je bilo strokovno mnenje na podlagi izvedenih analiz, štetja prometa in meritev hitrosti na omenjenem cestnem odseku, s katerim so se na svoji septembrski seji seznanili zagorski občinski svetniki in sprejeli sklep o tej prometni ureditvi.

Med zagovorniki krožišča je bil najglasnejši svetnik Slavko Jelševar (lista SLS). Opozoril je, da so krožišča sodobnejša rešitev reševanja prometnih konic, ki jih namesto semaforjev uvajajo vsa večja evropska mesta. Med drugim tudi zato, ker je promet ob urah odhoda iz službe gostejši in bo semafor povzročal dolge kolone.

Svetniki predvsem z liste Zagorje gre naprej pa so zagovarjali strokovni predlog in postavitev semaforja, češ da je to – če že ne bolj pretočna, pa gotovo bolj varna rešitev, predvsem ker vključuje najšibkejše udeležence v prometu. Na omenjenem odseku namreč teče tudi šolska pot.

Postavitev semaforja naj bi občino Zagorje ob Savi stala okrog pol milijona evrov, postavitev krožišča pa čez milijon, ker da bi bilo – tako strokovnjaki – potrebno cestišče zaradi krožišča tudi razširiti.

TPK

Prejšnji članekDražji vrtec
Naslednji članekNaj fotografija domače živali