Naslednji teden zaradi šolskih počitnic tekem ni, zato s tekmovanjem nadaljujejo 10. novembra 2016. Takrat se bodo prvič predstavili litijski Črički, ki so bodo preizkusili proti Oskarjevcem. Že drugi teden zapored bomo spremljali še en Laški derbi med Zlatorogovci in Šajspohi. V tretji tekmi se bo ekipa ETV pomerila s Tiferji.
Tiferji Laško : KK veterani Zlatorog Laško 25 : 53

Tiferji Laško: Kolšek 8, Skok 4, Šubelj 4, Grešak 3, Pipan 3, Mirt 2, Požun 2, Kaluder 1, Tržan 1

KK veterani Zlatorog Laško: Blagotinšek 20, Blatnik 10, Cizej 8, Durnik 6, Vršič 5, Seme 2

Veterani so že v začetku pokazali svojo značilno igro, s katero so presenečali celo lansko sezono in si  tako že na začetku priborili neulovljivo prednost. Tiferjem se je poznala odsotnost nekateri ključnih igralcev, zato žoga ni našla poti v koš. Z dolgo klopjo je četica veteranov pod vodstvom neustavljivega Blagotinška prednost le še povečevala. Ta je na koncu znašala 28 točk.

ŠD Knapi : ETV 56 : 38

ŠD Knapi: Vidas V. 20, Medvešek 9, Deželak 9, Dujakovič 9, Pišek 5, Rota 2, Žagar 2

ETV: Tomažič 18, Dornik 12, Markotič 2, Gošte 2, Drolc 2, Manfredo 2

Ekipa organizatorja je odigrala prvo tekmo nove sezone in tako krstila prenovljeno ekipo. Za zmago proti ekipi ETV so večino razlike naredili že v prvem polčasu in na odmor odšli z dvomestno prednostjo. V drugem polčasu so televizijci s kakšno trojko občasno pokazali zobe, vendar se jim ni uspelo vrniti v igro. Knapi so s sijajnim Vidasom na čelu tako odlično začeli novo sezono in si prislužili prvo prvenstveno zmago.

Mair team : Nč tazga 74 : 41

Mair team: Jasenčič 24, Džombič 16, Jere 11, Berčon 9, Krznarič 7, Vozel 3, Roglevski 2, Prašnikar 2

Nč tazga: Gole 2, Golob 10, Kovačič 7, Lapornik 4, Virant 2, Muhvič 2, Ulaga 2

Zagorsko hrastniški obračun se je začel zelo izenačeno, saj je ekipa Nč tazga dosegala koše s svojimi odličnimi, lahkimi protinapadi, igralci Mair teama pa so zadevali preko svoje visoke spodnje linije. V drugi četrtini se je prevladala premoč Mair teama. Pred polčasom so v zadnjih dveh minutah naredili še delni izid 8 : 0 in tako na premor odšli že s 15 točkami razlike. Zagorjani v drugem polčasu pod vodstvom sijajnega Jesenčiča niso popustili in so svojo prednost le še višali, vsi poskusi preobrata s strani Hrastničanov pa so bili neuspešni. Na koncu je Mair team zmagal z rezultatom 74 : 41 in tako zabeležil že drugo zaporedno visoko zmago v tej sezoni.

BB