Karateisti in karateistke iz 23 držav so se 13. maja pomerili na mednarodnem karate turnirju Eurocup 2017 v avstrijskem Zel am Seeju. Na turnirju je nastopilo 1021 karateistov in karateistk. Karate klub Trbovlje so zastopali Urša Haberl, Barbara Haberl, Luka Ferlin in Luka Perc. Vodil jih je Jernej Simerl. Z izjemo Barbare Haberl so vsi opravili maksimalno število borb glede na število tekmovalcev v svojih kategorijah. Bronasti medalji sta osvojila Luka Ferlin in Urša Haberl, ki je med drugim v prvem krogu premagala aktualno evropsko podprvakinjo. Luka Perc je po dveh zmagal dvakrat izgubil in tako končal na petem mestu.
Na drugi turnir so tekmovalci odšli v Srbijo. Turnirja Novi Sad open 2017 se je udeležilo 560 tekmovalk in tekmovalcev iz osmih držav. V otroški reprezentanci so nastopili Simona Češarek, Denis Šehič, Kenan Isakovič, Marko Markuljevič in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Aljaž Vesenjak in Miha Kovačič. Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič sta v športnih borbah osvojila zlati medalji. Denis Šehič in Marko Markuljevič sta se uvrstila na peto mesto. V katah je bronasto medaljo osvojila Simona Češarek.

Na tretji turnir so se Trboveljčani odpravili v Rogaško Slatino, kjer se je pomerilo 129 tekmovalk in tekmovalcev iz 15 slovenskih klubov. Barve trboveljskega kluba so zastopali Zoja Vrtovšek, Matevž Golob, Lan Vozel, Alex Čufurovič, Eldin Lulič, Aljaž Hvala, Aljaž Dimec, Nik Juteršek in Matija Trošt Čebela. Vodila sta jih trenerja Katja Simerl in Rok Lopan. Mladi karateisti so skupno osvojili pet medalj. Zmagovalec pokala Rogaške Slatine je postal Aljaž Hvala. Matija Trošt Čebela in Nik Juteršek sta si v športnih borbah priborila bronasti medalji. V katah pa sta Eldin Lulič in Alex Čufurovič osvojila bronasti medalji.

V soboto bodo trboveljski karateisti nastopili na 16. mednarodnem karate turnirju Postojna open 2017.

JS

Prejšnji članekZa utrujene sprehajalce
Naslednji članekZakaj ravno letos ne bi bilo poletje sanjsko?