ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Nastopili na Balkanskih šolskih karate igrah

Med 428 tekmovalkami in tekmovalci iz osmih držav je nastopilo tudi 18 predstavnikov Karate zveze Slovenije. Med njimi je bilo šest Trboveljčanov, in sicer Simona Češarek, Laura Božjak, Denis Šehič, Kenan Isakovičter Marko Markuljevič in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Rok Lopan in Bogdan Simerl.

Fantje so nastopili v športnih borbah. Najboljši trboveljski nastop v Novem Sadu je uspel Kenanu Isakoviču v kategoriji mlajših kadetov do 45 kilogramov. Po zmagah v prvih dveh krogih je sledil poraz v polfinalu proti predstavniku Bosne in Hercegovine. Sledila je še repasažna borba, kjer pa je po sporni sodniški odločitvi minimalna zmaga pripadla Hrvatu. Ostaja grenak priokus, saj je Isakovič prikazal res dobre borbe in bi si zaslužil tako želeno medaljo.

Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič so končali svoje nastope v uvodnih krogih. V katah sta nastopili Simona Češarek in Laura Božjak ter obe izgubili v uvodnem krogu. Laurina nasprotnica se je uvrstila v finale ter omogočila nastop v repasažu, kjer pa je bila Srbkinja boljša od Laure.

Pred Trboveljčani je naporen ritem, saj najuspešnejše tekmovalce čakajo štirje zaporedni vikendi tekmovanj, in sicer turnir v Ljubljani, državno prvenstvo do 21 let, domači turnir v Trbovljah ter Balkanko mladinsko prvenstvo v Črni Gori.

JS

Isti avtor