sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Nasmejane punce v jami

V soboto, 30. marca, se je 180 udeleženk spustilo v rudniške rove v Rudniku Trbovlje-Hrastnik ter preteklo ali prehodilo pot od Ajnzerja v Trbovljah do izhoda po Barbara vpadniku v Hrastniku. Na prireditvi Punce v jami so se imele lepo, to lahko vidite tudi na kratkem video zapisu.

Punce so uživale na prireditvi Punce v jami. Pred prireditvijo so dobile vrečke z darili pokroviteljev in personiziranimi startnimi številkami. Najhitrejše so bile Nataša Bende pred Niko Šlibar in Taro Simetinger. Zmagovalke na prireditvi pa so bile vse, saj so premagale jamo. koncert pred proglasitvijo priznanj je tokrat poskrbel zasavski rocker Primož Legvart. Za hrano so poskrbele članice Funšterc teama, ki so razvajale udeleženke s slastnim funštercem. Pred spustom v jamo pa sta punce ogrela fitnes trenerja Jure in Žiga Laznik. Na cilju so jih pričakali člani Društva copatarjev Dol pri Hrastniku in jim čestitali z rožicami in animatorke s pijačo, ki ti da krila. Punce so se pomerile v športni disciplini met bata škornja rikverc v kuolmkišto.

Med udeleženkami so bile letos tudi članice skupine In planinec Planinske zveze Slovenije. V spremstvu spremljevalk so jamo premagale tudi slepe in slabovidne punce, pa invalidne osebe. Na prireditvi so sodelovale tudi uporabnice Varstveno delovnega centra Zasavje.

V filmskem zapisu Matjaža Lavriča lahko vidite, kako so se imele punce iz vse Slovenije v jami in na prireditvi, kjer ni manjkalo dobre volje, smeha in zadovoljnih obrazov.


Pokrovitelji prireditve (špiruci):

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Rudnik Velenje, zasavski knapi, Afrodita, Telekom Slovenije, DM drogerie markt, Contrast Miklavž na Dravskem polju, Passion Art, Rebrebu, Thermana Laško, Nomago, Vzajemna, ONAVE, VDC Zasavje, Lekarna Pušnik, Ansy, Perskindol, Chipolo, SmArt Wood Hrastnik, Kulturno rekreacijski center Hrastnik, Društvo copatarjev Dol pri Hrastniku, učenke OŠ Tončke Čeč.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor