četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Nasmeh tudi za zasavske otroke

Letos je Tuš v okviru svoje akcije Pričarajmo nasmeh v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije omogočil počitnice 500 otrokom iz socialno ogroženih družin, med njimi tudi 32 otrokom iz Hrastnika, Trbovelj, Zagorja in Litije.
Takoj po prihodu so se otroci razvrstili v različne stopnje plavalnega tečaja, udeležili so se tečaja nogometa in košarke ali pa s kredami polepšali plažo, ki je bila tako rekoč njihov drugi dom vseh sedem dni letovanja. Po jutranji telovadbi in zajtrku so vsak dan potekale aktivnosti. Otroke v tečaju nogometa na letovanju poučujejo profesionalni trenerji Nogometne zveze Slovenije, na koncu pa priredijo tudi nogometni turnir. Otroci so igrali tudi odbojko na mivki, badminton, se kopali in ustvarjali. Po kosilu so se običajno urili v plavalnem tečaju.

Njihov urnik je bil zapolnjen še s številnimi drugimi igrami, kot so bowling, skok v daljino, štafetne igre, zabavne vodne igre  … Otroci so šli tudi z ladjico v Koper. »Za mnoge se tovrstna dogodivščina zgodi prvič v življenju in je zato še posebej neprecenljiva,« pravijo organizatorji. Na dan slovesa se pogosto utrne tudi kakšna solza sreče, ki bo morebiti ostala nepozabljena celo življenje. Otroci, ki so letos letovali, pa bodo zagotovo bogatejši za lepe spomine ter aktivni in nepozabni počitniški program.

V štirinajstih letih je v okviru projekta letovalo 7.100 otrok. »Vsakoletne spodbude in pohvale staršev in skrbnikov, mentorjev, naših partnerjev in kupcev govorijo o uspešnosti projekta. Odločeni smo, da ga bomo nadaljevali in nadgrajevali tudi v prihodnje,« je povedala Anja Marjetič, vodja projekta Pričarajmo nasmeh iz Tuša.

ZT

Isti avtor