Zasavski policisti so imeli pretekli teden največ dela s prometnimi nesrečami, obravnavali so štiri. Dvakrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, ukvarjali so se tudi s psom, ki je pokončal mačko, poškodovanjem tuje stvari, goljufijo, požarom, drogo, lažnim alarmom v hiši, alkoholizirano voznico,  otrokom, ki je padel v bazen. V Zagorju je nekdo izgubil torbo z orodjem, v Hrastniku pa je bančna uslužbenka dva komitenta oškodovala za 21.600 evrov.


PP Hrastnik

V torek so policisti obravnavali dogodek, v katerem je pes pokončal mačko. Zoper lastnika psa sledi hitri postopek in prijava na Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Istega dne so prejeli prijavo poškodovanja tuje stvari. Znani osumljenec je oškodovancu prerezal pnevmatiko na vozilu. Sledi kazenska ovadba.

V sredo so policisti PP Hrastnik v jutranjih in večernih urah obravnavali povoženje srne in od ogleda kraja prometne nesreče odstopili.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje, pri katerem je uslužbenka banke dvema komitentoma odtujila 21.600 evrov, sledi kazenska ovadba.

Policisti so v popoldanskem času sprejeli prijavo o padcu otroka v bazen. Po nudeni zdravniški pomoči so ga odpeljali v nadaljnjo zdravstveno oskrbo.


PP Trbovlje

V ponedeljek v dnevnem času so policisti obravnavali prijavo kaznivega dejanja uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Neznani storilec je oškodoval prijavitelja z več nakupi z njegovo kartico v vrednosti nekaj sto evrov. Sledi kazenska ovadba.

V torek okoli 7. ure so policiste obvestili o požaru v enem izmed stanovanj na območju Trbovelj. Z do sedaj neznanega vzroka je zagorelo v spalnici stanovanja, kjer sta se nahajali dve starejši osebi, prostor pa je bil poln dima. Policista, ki sta prva prišla na kraj sta iz stanovanja rešila obe osebi. Zaradi vdihavanja dima so ju odpeljali v ZD Trbovlje, prav tako so nudili zdravniško oskrbo enemu izmed policistov. Pred tem so policisti preprečili širitev požara, ki so ga do konca pogasili gasilci.

V dnevnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi pretepa med tremi osebami. Vse tri čaka prekrškovni postopek.

V sredo so ustavili voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l. >Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka jo tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru na eni izmed bencinskih črpalk, kjer je oseba žalila in se neprimerno vedla do osebja.

V četrtek so v jutranjem času obravnavali tri osebe, ki so pri sebi imele manjše količine snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po pridobljenih analizah pa sledi ustrezen prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju ob Savi.

V torek je občan je na policijsko postajo prinesel manjšo črno torbo z orodjem, ki jo je našel v Zagorju ob Savi (predmeti se nahajajo na PP Zagorje ob Savi).

Policiste so obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi z manjšimi poškodbami na udeleženih vozilih. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

V sredo so bili obveščeni o povoženi divjadi na območju Hrastnika. Poginulo žival so odstranili z vozišča in obvestili pristojne službe za odvoz.

V četrtek so bili obveščeni, da se je na območju Čemšenika sprožil vlomni alarm na stanovanjski hiši. Policisti so skupaj z lastnikom pregledali hišo in okolico, kjer pa znakov vloma oz. poškodb ni bilo.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNominiranka Nika Barič
Naslednji članek7 novoletnih zaobljub – predlog strokovnjakov