Zasavski policisti so imeli pretekli teden največ dela s prometnimi nesrečami in tatvinami. Obravnavali so kar 12 prometnih nesreč, na srečo ni bilo težje poškodovanih. Ukvarjali pa so se tudi s krajami. Kaj vse ne kradejo: denar iz avta in pozabljen denar na bankomatu, les, žlice iz bagra, bencin iz delovnega stroja, artikle v trgovini in celo plastični pokrov ogledala. No, dvakrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, dvakrat zaradi požara, našli so objestnega voznika, pa enega pijanega, našli so tudi dva naboja večjega kalibra in očala (na fotografiji).


PP Hrastnik

V torek zjutraj so obravnavali tatvino denarnice z vsebino iz odklenjenega vozila.

Na območju PP Trbovlje so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, neznani voznik je trčil v parkirano vozilo, ki ga je odbilo naprej in je trčilo še v kovinsko ograjo.

Še eno nesrečo s pobegom so obravnavali na parkirišču v Hrastniku.

Na območju PP Trbovlje so obravnavali tatvino lesa.

Zvečer so ustavili voznika osebnega avtomobila, odredili so preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

V sredo zjutraj so obravnavali prometno nesrečo na Pleskem, kjer je motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad motornim kolesom in padel po cestišču. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog.

Obravnavali so prijavo o kršitvi javnega reda in miru z glasno glasbo v Hrastniku. Kršitelju so izdali plačilni nalog.


PP Trbovlje

V torek so obravnavali tatvino iz delovnega bagra, ukradli so tri izkopne žlice.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine in poškodovanja tuje stvari na lokalni cesti na Sveti Planini. Neznanec je iz gradbenega stroja ukradel 30 litrov goriva in poškodoval dva delovna stroja.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja zatajitve denarja na bankomatu, saj je prijaviteljica na Trgu revolucije na bankomatu Delavske hranilnice dvignila 150 evrov, po opravljeni transakciji ga je pozabila v reži bankomata ter odšla. Ko se je vrnila do bankomata, denarja ni bilo, saj si ga je v vmesnem času neznana oseba prilastila.

V nočnem času so obravnavali prijavo dimniškega požara na območju PP Hrastnik. Goreti je  začelo v kurilnici hiše. Lastnik požara ni mogel pogasili, posredovali so gasilci PGD Dol pri Hrastniku in PGD Hrastnik. Policisti so opravili ogled kraja zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

V sredo so obravnavali tatvino prehrambnih artiklov v trgovini v vrednosti 20 evrov.


PP Zagorje ob Savi

V torek je so našli denar na bankomatu v Zagorju. Policisti so ga prevzeli v hrambo ter poizvedujejo o lastniku.

Policiste so obvestili o najdbi dveh nabojev večjega kalibra iz druge svetovne vojne. Predali so ju pristojnim službam v uničenje.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – osebnega vozila.

V Zagorju so našli korekcijska očala neznane znamke v Zagorju z okvirjem bordo rdeče barve in oznakami +2.50 LR-P7256 ter 53 13-140. Če jih pogrešate, se zglasite na PP Zagorje ob Savi.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so še dve trčenji v divjad v Orehovici in Kisovcu.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obvestili so jih o kršitvi javnega reda in miru v Zagorju, policisti prekrška niso zaznali.


PP Litija

V torek so opravili postopek z državljanom Afganistana, ki ima urejeno bivanje v Italiji, vendar pri sebi ni imel dokumentov, zato so mu izdali plačilni nalog.

Popoldan so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Senožeče. Voznik, ki je povzročil nesrečo, je s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke.

V sredo so na relaciji Litija – Šmartno pri Litiji obravnavali trčenje v divjad.

Popoldan so bili obveščeni o objestni vožnji voznika osebnega vozila. Policisti so ga vzeli v precep zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v prometu in povzročitve lahkih telesnih poškodb.

Zvečer so opazili voznico, ki je v Litiji trčila v obcestno razsvetljavo. Prislužila si je plačilni nalog.

Zvečer so policiste obvestili, da je v bližini naselja Konjšica zagorela trava in podrast. Požar na površini okrog 10 m2 so domačini sami pogasili, prav tako ni bilo nevarnosti za premoženje in ljudi. Znakov kaznivih dejanj niso ugotovili.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami v naselju Breg pri Litiji. V nesreči, vzrok je bil neprilagojena hitrost, so bila udeležena štiri vozila. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tatvino plastičnega pokrova vzvratnega desnega ogledala iz osebnega avtomobila v Litiji.


Savus

Foto: PU Ljubljana