četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Našli mobilni telefon

Danes objavljamo prvo policijsko poročilo tega leta. Ob zahvali za pošiljanje poročil želimo policistom v Zasavju mirne praznike, vse dobro v letu 2023 in seveda to, da bi imeli čim manj dela s prekrški in nepridipravi vseh vrst.

Zasavski policisti so imeli pretekli podaljšani vikend največ dela s tatvinami (denarnice, denar, pijača) , v Rovah pri Zagorju so našli mobilni telefon. Ukvarjali so se še s tremi manjšimi prometnimi nesrečami, tremi primeri poškodovanja tuje stvari (avto, zabojnik). Policisti so ustavili tri alkoholizirane voznike. Ukvarjali so se še z javnim redom in mirom, nepravilnim parkiranjem,. Metanjem pirotehničnih sredstev in nasiljem v družini.


PP Hrastnik

V nedeljo popoldan so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila in ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,35 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V večernih urah so obravnavali tatvino gotovine in brezalkoholnih pijač iz podjetja.


PP Trbovlje

V petek je občanka je naznanila poškodovanje osebnega avtomobila z ostrim predmetom v Trbovljah. Z dejanjem je oškodovanki povzročil materialno škodo v višini 300 evrov.

V nedeljo so policisti pri kontroli cestnega prometa ustavili dva voznika osebnih avtomobilov, za katera so ugotovili, da sta imela med vožnjo v izdihanem zraku 0,51 mg/l in 0,42 mg/l alkohola. Obema so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, oba čaka še obdolžilni predlog.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru. Ugotovili so, da kršitelj potrebuje zdravniško pomoč. Zdravstvenemu osebju je bila nudena asistenca pri prevozu v zdravstveno ustanovo.

Policiste so obvestili o nepravilno parkiranem osebnem vozilu v Zagorju. Na vozilo so prilepili obvestilo o prekršku.

V soboto so obravnavali tatvino denarnice v trgovini v Zagorju. Neznanec je povzročil za okoli 200 evrov materialne škode.

Policisti so prejeli več naznanitev kršitev metanja pirotehničnih izdelkov, vendar kršiteljev niso izsledili.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja nasilja v družini, policisti zadevo še preiskujejo.

Prejeli so obvestilo o tatvini denarnice v Zagorju. Tatvino še preiskujejo.

Pri naselju Rove se našli mobilni telefon. Če ga pogrešate, se zglasite na PP Zagorje ob Savi.

V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje zoper zakonsko zvezo, družino in otroke. O kaznivem dejanju bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju PP Litija. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencema izdali obvestilo o odstopu.


PP Litija

V petek dopoldne so policisti v Litiji obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Okoli 12.30 ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Litija, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Kršitelju so zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

Zvečer so policisti intervenirali v zasebnem prostoru v naselju Litija, kršitev niso ugotovili.

V nedeljo zgodaj zjutraj so v naselju Ponoviče obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Izdali so plačilni nalog.

Popoldan so obravnavali poškodovanje kovinskega zabojnika.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor