Pretekli vikend so zasavski policisti obravnavali osem prometnih nesreč, petkrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, ustavili so enega drogiranega in dva alkoholizirana voznika. Lovili so voznika crossa, našli drogo v stanovanju, obravnavali spor med partnerjema in mladoletnikoma, prepovedali približevanje eni osebi, pa se med drugim ukvarjali še z nezakonitim lovom.


PP Hrastnik

V petek dopoldan so policisti  kontrolirali voznika, ki ni upošteval talnih označb na vozišču. Med postopkom so mu odredili hitri test za preverjanje prisotnosti prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Odredili so strokovni pregled za potrditev prisotnosti drog v organizmu, voznik ga je odklonil. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto zjutraj so policiste obvestili o kaznivem dejanju povzročitve lahkih telesnih poškodb. O  ugotovljenih okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Dopoldne so PP obvestili o prometni nesreči z materialno škodo. Preverili so pogoje za udeležbo voznikov in vozil v prometu, ki so bili izpolnjeni, zato policisti ogleda prometne nesreče niso opravljali.

V popoldanskem času so v Dolu pri Hrastniku opazili voznika motornega kolesa cross brez nameščenih registrskih tablic, ki ni ustavljal na znake z modro lučjo in kratkim zvočnim signalom. Voznik je zapeljal izven vozišča, kjer je padel in zbežal v gozd. Motorista niso našli. Za motorno kolo so poskrbeli policisti, nadaljujejo s preiskavo.

V večernem času o obravnavali trčenje v divjad.

V nočnem času so policiste obvestili o glasni glasbi v stanovanju. Mladoletnega kršitelja čaka obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V nedeljo v večernem so v Zagorju ob Savi obravnavali trčenje v divjad.

V dopoldanskem času so obravnavali spor med partnerjema, sumijo, da gre za grožnje. Preiskava še teče.


PP Trbovlje

V soboto v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru v lokalu, kjer se je občan nedostojno vedel do gostov v lokalu. Čaka ga prekrškovni postopek.

V nočnem času so pri redni kontroli prometa vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Policiste so obvestili o glasni glasbi iz lokala. Izrekli so opozorilo.

V nedeljo so jih obvestili o sporu med mladoletnikoma na igrišču. Preiskava poteka.

V nočnem času so pri redni kontroli prometa vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Zagorja ob Savi. V preiskavi so našli in zasegli nekaj deset gramov posušene rastline, za katero sumijo, da gre za prepovedano rastlino konopljo. Po opravljeni analizi kršitelja ob pozitivnih vzorcih čaka prekrškovni postopek.

Obravnavali so primer nasilja v družini, izrekli so prepoved približevanja.

Obvestili so jih o trčenju v divjad na regionalni cesti.

V soboto so v popoldanskem času obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Kisovcu.

Obvestili so jih o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari – parkiranega osebnega avtomobila, ki ga je neznani storilec popraskal po celotnem sprednjem delu.


PP Litija

V petek so policiste obvestili o kaznivem dejanju nezakonitega lova na območju Dol pri Litiji, kjer so našli ustreljeno divjad.

Na glavni cesti Litija – Zg. Log so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Obvestili so jih o nepravilno parkiranem vozilu v naselju Litija. Kršitelju so izdali opozorilo.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom.

Na cesti Litija – Senožeti in  na območju Šmartnega pri Litiji so obravnavali trčenje v divjad.

Na območju Litije so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kršitelju so izdali plačilni nalog.


Savus

Foto: arhiv Savus