sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Našli drogo in orožje

Zagorje ob Savi
V petek, 12. avgusta, dopoldne so bili policisti obveščeni o tatvini prehrambenih izdelkov. Storilko so prepoznali, zoper njo pa bodo podali tudi kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

V Kandršah pa so policisti naleteli na voznika osebnega vozila znamke Renault 5 in ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli in zoper njega uvedli postopek o prekršku na Okrajnem sodišču v Trbovljah. Nadalje so ugotovili, da vozilo ni registrirano, registrske tablice, ki jih je uporabljal, pa so bile ukradene na območju Ljubljane. Vozniku so policisti zato izdali tudi plačilni nalog in sprožili preiskavo kaznivega dejanja zatajitve.

Policisti so ponoči v Zagorju ustavili voznika kolesa z motorjem, ki je vozil pod vplivom alkohola. Zoper njega bodo na pristojno okrajno sodišče v Trbovljah vložili obdolžilni predlog.

V soboto, 13. avgusta, je neznani storilec preko noči vlomil v pisarno. Vlomil je skozi okno in iz pisarne odtujil prenosni računalnik znamke Lenovo. Povzročil je za nekaj sto evrov škode. Policisti obvestila še zbirajo.

V nedeljo, 14. avgusta, so policisti obravnavali tatvino avtomobilske prikolice z registrsko tablico v Lokah pri Zagorju. Popoldne pa je nekdo na Izlakah ukradel kosilnico. Obvestila o obeh tatvinah še zbirajo.

Trbovlje

Tudi v Trbovljah so policisti obravnavali tatvino, in sicer v petek dopoldne. Nekdo je iz sanitarij zdravstvene organizacije odnesel umivalnik.

Trboveljski policisti so v petek izvedli tudi hišno preiskavo pri 32-letnemu občanu zaradi suma posesti prepovedane droge. Pri preiskavi so odkrili okrog dva grama  posušenih delcev, za katere sumijo, da je prepovedana droga konoplja, eno sadiko konoplje, visoko približno 86 cm, dve ampuli testosterona, prepovedano orožje – bokser in plinsko pištolo s štirimi plinskimi naboji. Zoper 32-letnika bo zaradi posesti orožja in prepovedane droge uveden prekrškovni postopek.

V nedeljo okrog 13. ure je neznani voznik na parkirišču trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Za njim še zbirajo obvestila.

Hrastnik

V Hrastniku so policisti v nedeljo zvečer prejeli prijavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje zoper znano osebo. Po vseh zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo zoper osumljenca.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor