ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Nasilje, nesreče, klor

Trbovlje
V petek, 3. junija, so policisti intervenirali v zasebnem prostoru v Trbovljah, kjer so ugotovili, da se je občan fizično znesel nad ženo. Odredili so mu 48-urni ukrep prepovedi približevanja, ki ga je preiskovalna sodnica po nadaljnji presoji podaljšala še za dodatnih 10 dni. Policisti bodo zoper občana podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

V soboto se je v prostore trboveljske policije zglasil občan in naznanil prometno nesrečo s pobegom na relaciji Podmeja – Trbovlje, v kateri je bil sam
udeležen. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec vozil motorno kolo iz
Podmeje v smeri Trbovelj. Iz nasprotne smeri se je nepravilno, po
levem smernem vozišču, pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila črne
barve, zaradi česar je motorist v izogib trčenju zapeljal desno izven
vozišča, kjer je nato padel, neznani voznik pa je – ne da bi ustavil – odpeljal
naprej v smeri Podmeje. V prometni nesreči je na motornem kolesu nastalo za 300 evrov materialne škode. Policisti za pobeglim voznikom še zbirajo
obvestila.

V nedeljo so na igrišču na cesti OF v Trbovljah našli mobilni telefon, znamke Iphone IMEI št. 130350919315,  v katerem je vstavljena Sim kartica s klicno štev. 041 992-379.

Zagorje

Policisti PP Zagorje ob Savi so v petek, 3. junija, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, in sicer naj bi med osebnim avtom in neznanim voznikom, ki je po trčenju odpeljal naprej v smeri proti Litiji, prišlo do oplaženja. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in zbirajo obvestila.

Na PP  Zagorje ob Savi se je zglasil občan in naznanil, da je nekje od Trojan do Ljubljane po avtocesti izgubil registrsko tablico z oznako: LJ GF-423.

V soboto je občan policiste obvestil, da pred lokalom na Izlakah razgraja več vinjenih oseb. Policisti so se interventno odpeljali tja, vendar na kraju ni bilo nikogar, lokal je bil prazen in zaprt.

Hrastnik
Policijsko upravo Ljubljana je občan v soboto, 4. junija, okoli 8.30 ure obvestil, da je v bližini gospodarskega objekta v Hrastniku zavonjal klor.
Na kraj so prišli policisti in ugotovili, da so v gospodarski družbi v preteklih dneh opravili  redni letni remont, zaradi česar so  ustavili proizvodnjo klora.  V soboto okrog 8. ure so proizvodnjo ponovno  zagnali, pri tem pa je  med segrevanjem sistema prišlo do izpusta zelo majhne količine klora, ki ga senzorji, ki so
nameščeni v samem obratu, niso zaznali in se zato tudi niso vklopili.
Preko regijskega centra za obveščanje so bili o dogodku obveščeni
pristojni na oddelku za reševanje in zaščito v občini Hrastnik ter
inšpektor za okolje. Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor