PP Zagorje
V jutranjem času so na Policijski postaji Zagorje ob Savi sprejeli prijavo kaznivega dejanja. Policisti so osumljenemu kaznivega dejanja nasilje v družini izrekli prepoved približevanja določeni osebi in kraju, le to poslali v presojo preiskovalnemu sodniku ter obvestili pristojni center za socialno delo, ki se je nemudoma vključil v zadevo skladno s svojimi pristojnostmi. Policisti zbirajo še dodatna obvestila in bodo svoje ugotovitve posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

V dopoldanskem času je občan policistom prijavil kaznivo dejanje, ki ga klasificirajo kot grožnjo. Policiste bodo svoje ugotovitve posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

V popoldanskem času so na območju Zagorja ob Savi policisti na podlagi veljavne odredbe pristojnega sodišča pri občanu opravili hišno preiskavo ter iskali predmete, ki jih obravnava Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Predmeti so bili najdeni, poslani na analizo in v primeru, da se potrdi sum, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja uveden ustrezen postopek.

V popoldanskem času so na območju Borovaka pri Polšniku (območje PP Litija) policisti obravnavali travniški požar. Ugotovili so, da je vaščan kuril suho vejevje, ogenj pa se je razširil tudi na travnik in bližnji gozd, kjer je zagorela podrast. Gasilci PGD Polšnik so požar lokalizirali in pogasili, policisti pa so zaznali elemente kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Svoje ugotovitve bodo posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

 

PP Trbovlje

Policisti so bili zjutraj obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Trbovljah. Ugotovili so, da je bilo vlomljeno v nekaj pisarn poslovnega prostora. Storilci so ukradli prenosni računalnik in nekaj gotovine. Lastniki so bili oškodovani za okoli 600 evrov.

ZT