V četrtek, 12. maja, ob 19. 30 uri se bo Gledališka skupina Prosvetnega društva Čemšenik na odru Delavskega doma Zagorje v okviru abonmaja predstavila z gledališko igro Naše skladišče.

Gledališka skupina Prosvetnega društva Čemšenik se je letos lotila nekoliko drugačnega projekta. Igra Naše skladišče, sodobna slovenska drama avtorice Tjaše Mislej, ki je leta 2020 prejela Grumovo nagrado, je zgodba štirih delavk in njihovega enoličnega garanja v skladišču supermegamarketa.

Monotono vzdušje distopičnega okolja, ki se na trenutke srhljivo približa naši realnosti, prekinjajo igre delavk, komični obiski kupca, ki še sam ne ve, kaj hoče, nestrpno pričakovanje direktorja, hihitanje nad simpatičnim skladiščnikom. Socialna dimenzija in absurdni elementi pa nas opominjajo, da ne gre za vsakdanjo komedijo.

Mlada igralska ekipa in režiserka Jerca Polc, ki se tokrat prvič preizkuša v tej vlogi, se že iskreno veselijo, da bodo rezultate svojega truda delili z gledalci. V igri nastopajo: Eva Marija Polc, Blažka Kolenc, Kristina Polc, Alenka Vodlan,  Špela Polc, Luka Polc, Benjamin Juvan in Jožef Polc. Šepetalka je Katja Bokal, za razsvetljavo in ozvočenje skrbi Uroš Polc, scena je delo Franca Polca, za kostume je poskrbela Lili Rojnik, za fotografijo in oblikovanje pa Luka Polc.

Savus

Foto: PD Čemšenik