Priljubljena glasbena skupina Flora & Paris, ki se je 2016 že drugič uspešno predstavila na Slovenski popevki s skladbo Naša bajta ob spremljavi velikega revijskega orkestra, skoraj točno tri leta kasneje predstavlja isto skladbo v izvedbi pevca Žana Libnika.

Avtor melodije Jure Tori je ob izidu skladbe povedal: »Ko je prijatelj izgubil brata, so se mi utrnili spomini na mojega brata. Poiskal sem stare družinske fotografije in sočustvoval s prijateljem. Želel sem napisati pesem o tem, kako vesel sem pristnega bratskega odnosa in vzgoje staršev, da kljub temu strupenemu svetu med nama prevladuje ljubezen in ne materija. Kljub temu, da živiva vsak v svojem domu in sva si ustvarila svoje življenje, še vedno skupaj načrtujeva najino glasbeno pot, kot prej v družinskem podjetju. Kljub najini popolni različnosti se dopolnjujeva in zelo lepo sodelujeva. Roku Lunačku sem zaupal svoj trenutni navdih, ta pa je čutno spisal verze na melodijo in poudaril, kako lahko ljubezen premaga vse prepreke tega sveta.«

Skupina Flora & Paris bo v četrtek, 21. marca, nastopila na prireditvi Zasavc leta v KC Delavski dom Zagorje skupaj s simfoničnim orkestrom Glasbene šole Zagorje.

Savus

Foto: Sandra Juvan