ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Naročila, plačala, a ostala brez

PP Zagorje

V petek, 8. junija, popoldne so policisti posredovali na javnem kraju zaradi spora med občanoma. Kršiteljema so izrekli predpisano globo. V soboto, 9. junija, popoldne so intervenirali zaradi preglasne glasbe, ki jo je prijavila občanka Litije. Prekrška niso ugotovili. Ponoči, prav tako v Litiji, pa so zagorski policisti posredovali zaradi prijave zdravstvenih delavcev, da so našli poškodovano osebo. Šlo je za občana, ki je zaradi pijanosti padel po stopnicah in se poškodoval. Zdravniško pomoč so mu nudili na UKC Ljubljana.

Od 8. do 10. junija so policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi ustavili pet voznikov osebnih avtomobilov, za katere so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola. Vsem so odvzeli vozniško dovoljenje in jim izdali plačilni nalog.

V ponedeljek so policisti posredovali v prometni nesreči s pobegom. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je neznani voznik belega kombija – hladilnika s tujimi registrskimi številkami trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Na parkiranem vozilu je nastalo za okrog 500 evrov materialne škode. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Na policijo se je obrnila oškodovanka in prijavila kaznivo dejanje. Preko internetne aplikacije je naročila artikle in jih plačala, osumljenec pa artiklov ni dostavil. Z dejanjem je nastalo za 70 evrov materialne škode, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V torek se je v Čemšeniku zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik tovornega vozila poškodoval del ostrešja stanovanjske hiše zaradi vožnje po desni strani vozišča. V prometni nesreči je nastalo za okoli 600 evrov materialne škode, vozniku tovornega vozila je bila na kraju izrečena globa.

V Zagorju na parkirišču sta se zgodili še dve prometni nesreči s pobegom. Oba oškodovana sta na vozilu utrpela za 200 evrov škode.

PP Trbovlje

V petek dopoldne so policisti obravnavali kaznivo dejanje kršitev temeljnih pravic delavcev in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na tožilstvo. Kazenska ovadba sledi tudi storilcu, ki je grozil prijavitelju, ter osebi, osumljeni poneverbe.

V soboto so policisti izdali plačilni nalog polnoletnemu udeležencu v pretepu, zoper mladoletnika pa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ob 10. uri je na parkirišču neznanec trčil v parkirano vozilo in s kraja pobegnil.

V ponedeljek ob 19.45 se je zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega vozila trčil v betonski zid in pri tem poškodoval levo stran vozila. Pri postopku je kazal znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus (1.13 mg/l) in na podlagi 113/a člena ZP-1 odvzeto VD. Zoper imenovanega sledi obdolžilni predlog

V torek zjutraj se je na parkirišču zgodila še ena prometna nesreča s pobegom. Policisti zbirajo tudi obvestila za neznancem, ki je dopoldne vlomil v upravne prostore delovne organizacije, od koder pa ni ničesar odtujil.

PP Hrastnik

V soboto ob 4.40 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom na cesti Hrastnik – Zidani Most, kjer je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali. V nesreči je nastalo za okoli 100 evrov materialne škode.

V torek, 12. junija, so policisti petim osebam zasegli snovi, za katere sumijo, da gre za prepovedane droge. Snovi so bile poslane v analizo.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor