četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Napovedana sanacija plazov v zagorski občini

V občini Zagorje ob Savi se bodo ta mesec lotili sanacije dveh večjih plazov, ki sta se sprožila ob lanskih neurjih. Plaz Pušave je prekinil prometno povezavo na lokalni cesti Spodnje Izlake–Pušave. Občina Zagorje ob Savi je že lani poslala prijavo za sanacijo plazu Sektorju za zmanjševanje posledic naravnih nesreč na Ministrstvu za okolje in prostor, a sklepa o financiranju do danes še ni dobila. Zato se bo sanacije še ta mesec lotila z lastnimi sredstvi. Naložba je vredna 180.000 evrov.

Še večji pa je plaz Plavišnik na javni poti Borje-Plavišnik-Medija. Prva faza sanacije, ki je potekala tako na vodotoku kot na javni poti, je bila zaključena že lani. Vrednost opravljenih del na javni poti je znašala 600.000 evrov, od tega je Občina Zagorje prispevala 120.000 evrov, ostalo pa je financiralo Ministrstvo za okolje in prostor. Direkcija RS za vode pa je s pomočjo Sektorja za zmanjševanje posledic naravnih nesreč izvedla sanacijo potoka ob javni poti.

Kot so sporočili z Občine Zagorje, je za drugo fazo sanacije javne poti občina dobila sklep o financiranju 330.000 evrov s strani Sektorja za zmanjševanje posledic naravnih nesreč, za sanacijo, ki je ocenjena na 400.000 evrov.

Sanacijo obeh plazov bo izvedel izbrani izvajalec, NG nizke gradnje d. o. o. iz Novega mesta, s pričetkom del v mesecu oktobru.

Savus

Foto: Občina Zagorje

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor