ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Napihal 1,67 ml/l

Zasavski policisti so pretekli teden obravnavali sedem prometnih nesreč, dvakrat so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Ustavili so tri pijane voznike, rekorder je napihal 1,67 mg/l. Policisti so se ukvarjali še s konopljo (trikrat), spletno goljufijo, požarom, nesrečo pri delu, grožnjami (dvakrat), poškodovanim avtomatom in neznanimi osebami, ki so se izdajale za delavce telekomunikacijskega podjetja.


PP Hrastnik

V soboto zvečer so intervenirali zaradi hrupa v Hrastniku, kjer je bilo kršiteljici izrečeno opozorilo.

V cestnem prometu so ustavili voznika osebnega vozila, ki je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog.

Občanu so zasegli neznana posušena zeleno-rjava rastlina, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po pridobitvi analize sledi ustrezen ukrep.

V ponedeljek so obravnavali nesrečo pri delu v enem izmed podjetij na območju Hrastnika, v kateri se je lažje poškodovala ena oseba.

Dvema občanoma so zasegli neznano posušeno zeleno-rjava rastlino, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po pridobitvi analize sledita ustrezna ukrepa.

V cestnem prometu so ustavili voznika osebnega vozila, ki sta opravila preizkus alkoholiziranosti, ki je pri enem pokazal 1,17 mg/l, pri drugem pa 1,67 mg/l. Prepovedana so jima nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, čakata ju še obdolžilna predloga.

V četrtek so obravnavali primer spletne goljufije v enem izmed podjetij v Hrastniku.


PP Trbovlje

V petek v dopoldanskem času so policisti sprejeli prijavo suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Osumljenec je udaril oškodovanca in ga lažje poškodoval. Storilca čaka kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V soboto so obravnavali kaznivo dejanje groženj.

V večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer so kršili javni red in mir v zasebnem prostoru. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.

V večernem času je neznanec v Športnem parku Ledenica v Trbovljah poškodoval steklo na prodajnem avtomatu.

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Voznica osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika z zadnjim delom avtomobila trčila v peško, ki je padla po vozišču in pri tem dobila površinske poškodbe na glavi. Peško so odpeljali v SB Trbovlje. Zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja grožnje.


PP Zagorje ob Savi

V soboto so obravnavali prometno nesrečo – naletno trčenje dveh vozil, v katerem je bil eden izmed voznikov lažje poškodovan. Policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje poškodoval.

V nedeljo je zagorelo na ostrešju stanovanjske hiše v Zagorju ob Savi. Do požara je po prvih ugotovitvah prišlo zaradi napake na ventilu plinske jeklenke. Nihče ni bil poškodovan, nastalo je za okoli tisoč evrov škode.

V ponedeljek so obravnavali prometni nesreči z materialno škodo v Zagorju ob Savi. Policisti so v obeh primerih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so naknadno prijavo prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami na Izlakah, ki se je pripetila zaradi vožnje vozila na prekratki varnostni razdalji.

V sredo so obravnavali prijavi pojava neznanih oseb, ki so na območju Zagorja in Izlak s pretvezo, da so delavci in izvajalci del telekomunikacijskih podjetij poskušale vstopiti v stanovanjske hiše. Do storitev morebitnih kaznivih dejanj ni prišlo.


Opozorilo

»Drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo, da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo v njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom.

Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti, ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko jo zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila). V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Svojce in znance naprošamo, da o načinu storitve kaznivih dejanj seznanijo starejše osebe, ki so pogosto žrtve teh kaznivih dejanj,« opozarjajo na PU Ljubljana.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor