sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Namesto v Zagorje v Mursko Soboto

Čeprav je župan Zagorja Matjaž Švagan ob podpori županje Trbovelj in župana Hrastnika na Vlado RS že lani naslovil uradno pobudo za postavitev slovenskega paviljona s svetovne razstave Expo Milano na območje Zasavja, se to ni zgodilo.
Paviljon sta danes, 29. julija, predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek simbolično predala v upravljanje Mestni občini Murska Sobota.

Če bi se premier in minister odločila drugače oziroma bi bilo Zagorje bolj prepričljivo, bi paviljon stal na vhodu v Europark, v njem pa bi deloval regijski center znanja. Ta bi udejanjal koncept tako imenovanega zasavskega ekosistema prihodnosti s programi, kot so neformalno in univerzitetno izobraževanje, učilnica ustvarjalnosti, prototipna delavnica, knjižnica reči za kakovostno preživljanje prostega časa, prostor za igro s poudarkom na uporabni znanosti, bio program, skupnostno kuhinjo za družbene inovacije skozi hrano in prehranjevanje ter kavarno. Poleg stalnega programa bi bil prostor namenjen tudi izvajanju kreativnih rezidenc, festivalov in konferenc.

Ne ve se še, ali bo Občina Zagorje v ta namen v Europarku zgradila drug objekt.

TPK

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor