Rok Janežič, Mateja Jelševar in Primož Jelševar iz Fundacije Svečka so veselo dejali: »Uspelo nam je!!!« Na zasavskih pokopališčih so zbrali 14.841,00 evrov. To je dovolj, da bodo uporabniki Varstveno delovnega centra Zagorje lažje prišli do potrebnega vozila in dovolj za nakup profesionalnih nosil Gorske reševalne zveze. Na nacionalni ravni so zbrana sredstva že presegla 30 tisoč evrov, sredstva donatorjev pa še vedno prihajajo.
Člani fundacije so iskreno hvaležni vsem. V sporočilu za javnost so zapisali lepe besede Pabla Casalsa: »V vsakem človeku sta sposobnost in dobrota. Če jima prisluhne in deluje v skladu z njima, da svetu tisto, česar mu najbolj primanjkuje. To ni zapleteno, a potreben je pogum. Človek potrebuje pogum, da prisluhne svoji dobroti in dela, kar mu narekuje.«

Spomnimo: fundacija Svečka nagovarja ob dnevu mrtvih obiskovalce pokopališč, naj namesto sveč darujejo v dobrodelne namene. Vsako leto člani fundacije uradno predajo zbrana sredstva in tudi letos bo tako. In še to: dobrodelna akcija Manj svečk za manj grobov je predlagana za darovalca leta 2015, izbor pripravlja revija Ženska.

MP