V  podjetju ELIN E, ki ima sedež v Čečah v občini Hrastnik, poslovne prostore oz. razstavni salon pa v Trbovljah na Vodenski cesti, obvladujejo strojne instalacije. Od vsega začetka delujejo na področju hlajenja in klimatizacije. V zadnjih letih so svojo dejavnost razširili še na prezračevanje in ogrevanje.

Osnovna dejavnost podjetja je prodaja, montaža, servis toplotnih črpalk Daikin. Poleg tega se ukvarjajo tudi s hlajenjem, saj prodajajo, montirajo in servisirajo tudi klimatske naprave Daikin. Doma pa so še na področju prezračevanja, saj prodajajo, montirajo in servisiraj prezračevalne sisteme Blauberg.

Podjetje ELIN E je na trgu prisotno od leta 2004. Andrej Kovač je pričel kot samostojni podjetnik z izdelavo elektro omaric za hladilno tehniko, nato pa je razširil ponudbo s prodajo in montažo klimatskih naprav ter servisom. Po treh letih je zaposloval štiri delavce.

»Leta 2007 smo zmontirali prvo Daikin  toplotno črpalko v Moravčah.  Takrat smo se začeli ukvarjati z ogrevanjem, leto kasneje sem kupil poslovni prostor v Trbovljah, kjer smo še danes,« pravi Andrej Kovač. To leto je svoj s.p. preoblikoval v d.o.o..

Po letu 2009, ko je bilo krizno obdobje, so v podjetju opustili izdelavo električnih omaric. Osredotočili so se na toplotne črpalke in prezračevalne sisteme, s čimer se ukvarjajo še danes.

V letošnjem letu so prenovili poslovne prostore in uredili razstavni prostor, kjer lahko stranke vidijo toplotno črpalko in prezračevalne sisteme v funkciji. Danes štejejo 7 zaposlenih, občasno jim pomagajo tudi praktikanti Srednje tehniške šole Trbovlje.

Podjetje vodi direktor Andrej Kovač, operativni vodja je Miha Mak, za servis skrbita Gregor Vretič in Tomaž Vidmar, za montažo pa Nik Majcen, Vladimir Rajić, Mario Andrianić. »V naš kolektiv vedno vabimo še kakšne delavce, a žal je delovna sila pošla. Iščemo sodelavce s področja stojnih inštalacij,« odgovori Kovač na vprašanje, če bodo še zaposlovali.

In kakšni so načrti podjetja ELIN E? Andrej Kovač odgovarja: »Poudarek bo na prodaji rešitev za zamenjavo obstoječih kurilnih naprav na fosilna in trda goriva z visokotehnološko razvitimi toplotnimi črpalkami.«

PR objava

Foto: arhiv Elin