Najlepše baletne zgodbe je bil naslov predstave, ki so jo 9. aprila na odru Delavskega doma Zagorje predstavile učenke vseh razredov baletnega oddelka Glasbene šole Zagorje pod vodstvom mentorice in koreografinje Ane Hrastelj Malec.
Baletne zgodbe so se pričele s Sneguljčico, ki jo je zaplesala Daša Pistotnik, palčke pa so uprizorile učenke 2. razreda. Sledil je odlomek iz Čudežne prodajalne lutk, v kateri so se predstavile Jona Kerin kot prodajalka, Saša Sajovic kot mamica, Anja Jeran in Anja Pišek kot deklica, Rebeka Drnovšek pa kot pravljična lutka. Učenke od 3. do 5. razreda baletnega oddelka so uprizorile vile, učenci plesnih pripravnic pa palčke, zajčke in vrtavke. Na odru se je odvil tudi del Hrestača, v katerem je Nina Naprudnik odplesala vlogo Klare, učenke 1. razreda so bile sladkorne vile, učenke plesne pripravnice pa slaščice. Sledila je Trnuljčica z Brino Dragar v vlogi princese Aurore in učenkami od 6. do 8. razreda v vlogi vil draguljev. Nina Naprudnik je odplesala tudi vlogo princese Odette v Labodjem jezeru. Ana Vrtačnik se je predstavila v vlogi Pepelke, njeni sestri na odru sta bili Brina Dragar in Arijana Ramšak, mačeha Petra Očkon, ptičice pa učenke predšolske plesne vzgoje. Z baletnimi zgodbami očarano občinstvo je v nadaljevanju slišalo in videlo tudi nekaj odlomkov Don Kihota, v katerem sta Kitri zaplesali Nina Naprudnik in Nika Potočnik, Amorčka Vita Tomažin, don Kihota pa Lučka Percl Seručnik in Patricija Povše. Učenke predšolske vzgoje, pripravnic in vseh razredov so predstavo sklenile z Našo zgodbo P. I. Čajkovskega.

Najlepše baletne zgodbe so dopolnile niz predstav, s katerimi Glasbena šola Zagorje letos obeležuje svojo 70-letnico delovanja.

TPK

Prejšnji članekBantan zlat v Črni gori
Naslednji članekSrce imajo na dlani