V reprezentanci so si s svojimi dobrimi nastopi zagotovili nastop tudi člani Karate kluba Trbovlje (Urša Haberl, Barbara Haberl, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek) in Karate kluba Hrastnik (Denis Gorenc in Ardit Rušiti). Vsi so nastopali v športnih borbah.

Urša Haberl je osvojila peto mesto na evropskem mladinskem prvenstvu na Cipru. Foto: arhiv KK Trbovlje
Urša Haberl je osvojila peto mesto na evropskem mladinskem prvenstvu na Cipru. Foto: arhiv KK Trbovlje

Največji uspeh za Slovenijo na EP v borbah je dosegla Urša Haberl. V prvih treh borbah ni uspelo nobeni nasprotnici (Čorić – BIH, Stroblova – Češka, Gafuri – Makedonija) osvojiti niti ene same točke. V borbi za finale je po neodločenem rezultatu s turško tekmovalko Demirturkovo izgubila po sodniški odločitvi. V repesažu se je za bronasto medaljo pomerila z rusko tekmovalko Imnadzejevo. Tudi ta dvoboj je izgubila po sodniški odločitvi ter tako osvojila nehvaležno, vendar odlično, peto mesto.

Barbari Haberl sj med mladinkami izgubila v prvem krogu proti Makedonki Pendarovski, ki je na koncu osvojila bronasto medaljo. Stefan Joksimovič je med mladinci po prostem prvem krogu  v drugem zabeležil zmago proti Špancu Arenconu. V tretjem krogu je bil predstavnik Italije Pietromarchi previsoka ovira in zmagal z minimalnim rezultatom 1:0.

Blaž Hribovšek se je med mlajšimi člani v prvem krogu pomeril z aktualnim evropskim in svetovnim prvakom iz Turčije Erayem Samdamom. Nasprotnik je bil premočan in se je v nadaljevanju brez težav uvrstil v finale in tako omogočil Blažu nastop v repesažu, kjer pa ga je premagal Srb Džaković.

Trboveljčani na evropskem mladinskem prvenstvu na Cipru. Foto: arhiv KK Trbovlje
Trboveljčani na evropskem mladinskem prvenstvu na Cipru. Foto: arhiv KK Trbovlje

Tudi hrastniška karateista sta v konkurenci mlajših članov tekmovala po najboljših nočeh. Ardit Rušiti je v prvem krogu kar z 8 : 0 premagal Arnasona Olafurja Engilberta iz Islandije, v drugem pa je moral priznati premoč Nemcu Felixu Behrendtu, ki ga je premagal z mainimalnim rezultatom 1 : 0. Denis Gorenc pa se je od tekmovanja poslovil v prvem krogu s porazom proti Luci D. Agui iz Italije z 2 : 0.

Slovenski karate se iz 43. Evropskega mladinskega prvenstva vrača bogatejši za eno medaljo, ki jo je osvojila Maša Simonič v katah pri mladinkah ter dvema petima mestoma, Aljaža Klanečka v katah pri mlajših članih ter Urše Haberl.

JS in MP