Na 16. vzponu na Zasavsko Sveto goro je tekmovalo 82 moških in 13 žensk. V kategoriji deklet do 18 let sta tekmovali Nika Drnovšek iz Kolesarskega kluba Zagorska Dolina in Anamarija Hauptman, ki sta v cilj pripeljali v omenjenem zaporedju. V kategoriji ženske do 35 let so se najbolje uvrstile Maja Rokavec iz Kolesarskega kluba Vaška runda, ki je dosegla najhitrejši čas, za njo pa Katarina Novak iz kluba Team Novak in Mateja Roglič iz Kolesarskega kluba Zagorska dolina. V najstarejši kategoriji, ženske nad 35 let, so si najboljši rezultat prikolesarile Nina Dolinšek iz kluba Rios, Irena Berčon iz kluba Športno društvo Partizan Trbovlje in Tatjana Drnovšek. Skupno so bile najboljše Maja Rokavec s časom 0:48:49,5, Katarina Novak s časom 0:50:35,7 in Mateja Roglič s časom 0:52:35,7.
Moški so bili razdeljeni na več kategorij. V kategoriji fantje do 18 let so se najbolje uvrstili Miha Razpotnik iz kluba Radenska As, za njim pa Jaka Jesih in Jan Trotovšek iz KK Zagorska dolina. V naslednji kategoriji, do 30 let, so najhitreje prikolesarili v cilj Tilen Potisk iz Športnega društva Poljane, Klemen Polajnar iz kluba Team Turbo Tropovci in Nejc Četina iz kluba Bajk Republic. Pri moških do 40 let so se najbolje odrezali Matej Kimovec iz kluba Vaška runda, Grega Filipič iz kluba KD Alpe Sis in Robert Kralj, do 50 let Uroš Verčič iz Športnega društva Bam.bi, Boštjan Habič iz kluba Ipa Klub Ljubljana ter Tomaž Dolar iz kluba KK Završnica, nad 50 let pa so bili najboljši Tomislav Čuk iz ŠD Bam.bi, Andrej Pinter iz kluba Šentjur Power in Vlado Prpar iz Tuš T.e.a.m. Skupno so najboljše rezultate dosegli Matej Kimovec s časom 0:31:34,9, Grega Filipič s časom 0:34:07,0 in Uroš Verčič s časom 0:34:20,1.

Na ekipnem tekmovanju je najboljši rezultat, 2:13:45,4, dosegel KK Zagorska dolina, druga je bila ekipa Bola, tretja pa ekipa Grabnar. Na duatlonu, torej kombinaciji teka in kolesarjenja, so se med moškimi najbolje uvrstili Miha Lajevec iz KŠS Peče s skupnim časom 1:15:42,8, Andrej Lindič s časom 1:16:07,3 in Peter Drnovšek iz KK Zagorska dolina s časom 1:20:44,6, duatlonka pa je bila samo ena, Urška Meserko iz kluba KD Partizan Trbovlje, ki je končala s skupnim časom 1:53:43,2.

Nagrade so na dogodku prejeli najstarejši in najmlajši udeleženci in udeleženke, najštevilčnejša ekipa ter zadnji trije udeleženci. Nagradili so občinskega prvaka in prvakinjo, prvega v absolutni razvrstitvi ter prve tri ekipe.

ZT