V torek, 20. decembra, je Triatlonska zveza Slovenije v prostorih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenju športnih zvez obudila spomine na letošnjo triatlonsko sezono, razglasila Triatlonca leta 2016 in podelila pokal za posebne dosežke.
Triatlonec leta 2016 je postal Trboveljčan Domen Dornik. Dornik, rojen leta 1991 in član ekipe  TUŠ Team, se s kratkim triatlonom ukvarja od leta 2013. Nastopa v 1. nemški triatlonski ligi, udeležil se je Evropskih iger v Bakuju, na letošnjem evropskem prvenstvu v Lizboni je osvojil 27. mesto. Dornik je tudi kandidat za olimpijske igre v Tokiju.

Tudi pokal za posebne dosežke je prišel v roke Zasavcu, prejel ga je Hrastničan Denis Šketako. Šketako, rojen leta 1988 in član ekipe ŠDP Posavje, tekmuje v dolgem triatlonu od leta 2011. Dosegel je najboljši čas Ironman tekmovanj: 8 ur in 24 minut ter 7. mesto na tekmovanju IM 2016 v Celovcu. Leta 2015 je bil državni podprvak v polovičnem triatlonu v Poreču, letos pa je v Poznanu s časom 7 ur in 56 minut osvojil naslov evropskega prvaka.

V sezoni 2016 je slovenski triatlon prav po zaslugi obeh Zasavcev dosegel nove mejnike. Seveda pa jih, kot so povedali na Triatlonski zvezi Slovenije, tudi  v letu 2017 čaka vrsto novosti, tekme slovenskega pokala v triatlonu in duatlonu ter pomembne mednarodne tekme z udeležbo slovenskih triatlonskih reprezentatov.

TPK