Učenci Tanja Stanko (Osnovna šola Ivana Kavčiča), Tija Šiles (OŠ Toneta Okrogarja) in Luka Leskovar (OŠ Ivana Skvarče) so nagrajenci natečaja Plakat miru 2016 – 2017. Diplome in knjižne nagrade Založbe Ocean so prejeli v ponedeljek, 5. junija, ko je Lions klub Trbovlje v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje priredil odprtje razstave plakatov.
Letos je slikanje plakatov miru potekalo ob 100. obletnici lionizma v svetu in 20. obletnici Plakata miru v Sloveniji. Prav učenci zasavskih šol so pred 20 leti prvič slikali plakat miru, sodelovalo je 350 otrok iz vseh zasavskih šol. Nato se je projekt uvedel po ostalih slovenskih šolah.

Lions klub Trbovlje organizira natečaj vsako leto v drugi šoli v Zagorju, v počastitev obletnice pa so letos slikali učenci treh: OŠ Ivana Kavčiča, OŠ Toneta Okrogarja in OŠ Ivana Skvarče, pod vodstvom predanih mentoric Barbare Lekše, Tine Lesjak in Jadranke Kačič. Ustvarjalo je okrog 250 učencev 7. in 8. razreda na temo »praznujmo mir«.

»Zaradi omejenosti razstavnega prostora vseh plakatov ni moč razstaviti, čeprav bi si prizadevanje otrok in mentoric to zaslužilo«, je povedala Boža Jazbec, koordinatorica projekta. »Iz vsake šole smo za razstavo izbrali po 15 plakatov,« je dodala.

Otvoritev so z nastopom popestrili učenci Glasbene šole Zagorje pod vodstvom Ivice Obrul.

ZT

Prejšnji članekSedem zmag Izlačanov
Naslednji članekZaradi nesreče zaprta avtocesta pri Blagovici