sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Nagrajeni MC Zagorje

Eurodeskove nagrade podeljujejo v štirih kategorijah, Mladinski center Zagorje jo je prejel za področje informiranja in sicer za projekt Under The Same Sun (slovensko: Pod istim soncem).
Under The Same Sun je projekt treh mladih prostovoljcev, ki so opravljali Evropsko prostovoljno službo (EVS) v Sloveniji. Vivien Olasz z Madžarske je EVS opravljala v Mladinskem centru Zagorje, Shazdiva Arana iz Španije je opravljala službo v Mladinskem centru Trbovlje, Diego Chipolito iz Španije pa v Mladinskem centru Trbovlje.

Na zaključku svojega EVS projekta so se skupaj »z avtoštopom« odpravili od Zagorja ob Savi do Amsterdama. Na tak način so do svojega cilja, Nizozemske, v 16 dneh prečkali pet držav in obiskali 11 večjih evropskih mest. Na svoji poti niso za prevoz in nastanitev porabili skoraj nič denarja. Prenočišča so poiskali z uporabo socialne mreže »couchsurfing«, s katero ljudje nudijo brezplačno prenočišče tujcem in turistom. Za prehrano so na dan zapravili manj kot pet evrov. Vse dogodivščine na svoji poti so tudi dokumentirali in predstavili v video posnetku.

S projektom so želeli dokazati, da potovanja ni nujno draga in nedosegljiva stvar, želeli so okrepiti zaupanje v svet in promovirati program EVS. Na svoji poti so izvedli pet predstavitev na Dunaju, v Bratislavi, Pragi in Berlinu ter spodbudili mlade, da izkoristijo in tudi sami preizkusijo to priložnost.

ZT

Isti avtor