Na letošnji prireditvi Dobrote slovenskih kmetij so ocenjevalci podelili priznanja tudi kmetijam in pridelovalcem hrane iz Zasavja.
Matej Pust z Dola pri Hrastniku je prejel zlato priznanje za jabolčni kis in zlato priznanje za domače šampinjone v kisu, Franc Lazar z Izlak je prejel zlato priznanje za gozdni med, Franc Sešlar z Izlak je prejel zlato priznanje za albuminsko skuto demeter eko, Ksenja Kos je prejela zlato priznanja za domači polbeli kruh Z Razborca in domači čebulni kruh Z Razborca, Ana Zakonjšek iz Trbovelj je prejela zlato priznanje za ajdov mešani kruh.
Srebrna priznanje so prejeli Erna Deželak z Dola pri Hrastniku za krhke flancate, Antonija Napret z Dola pri Hrastniku za domači kruh, Iris Potočin iz Hrastnika za kruh ržko, Albin Ravnikar z Izlak pa za kruh iz krušne peči in orehovo potico.
Ani Draksler z Dola pri Hrastniku je prejela bronasto priznanje za praznični sadni kruh, Ksenja Kos z Izlak pa je prejela bronasto priznanje tudi za domače krofe Z Razborca.
TPK