torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Nagradna igra: Mlaj za piknik

Zbiramo posnetke fotografije mlajev, postavljenih v Zasavju. Najboljše tri posnetke (fotografijo ali video) bomo nagradili s kuponom Mesarije Kramžar Trbovlje za pet kilogramov mešanega mesa za piknik.
Pošljite nam torej posnetek mlaja, postavljenega v Zasavju, na naslov info@zasavskitednik.si s pripisom »Nagradna igra – mlaj«. Napišite nam tudi svoj naslov in kraj, kjer ste mlaj posneli.

Imamo pa že nekaj kandidatov, ki so mlaj posneli in se s fotografijo potegujejo za nagrado. Oglejte si njihove posnetke v galeriji, vi pa se opogumite in nam pošljite tudi svojega.

 

mesarija-kramzar-nagradna-igra-zasavcTokratno nagradno igro je Zasavc.net za vas pripravil v sodelovanju z Mesarijo Kramžar Trbovlje. Maj je mesec, v katerem se radi zadržujemo zunaj in izkoristimo lepo vreme za piknik s prijatelji. Zakaj ne bi sodelovali v naši nagradni igri in si morda prislužili kar pet kilogramov mesa za žar?

 

Mlaji v zasavskih vaseh

Mlaje so že v starih časih postavljali kot simbol spomladanskih zaročnih ritualov, pa seveda tudi ob prazniku dela. Tradicionalno naj bi bili postavljeni s krancljem in okrašeni z zastavo. Postavitev zahteva kar nekaj fizičnih in obenem tudi organizacijskih sposobnosti postavljavcev. V Zasavju smo se lahko ob zadnjem prvem maju prepričali, da se je mnogo mladih in malo starejših v številnih zasavskih vaseh potrudilo in postavilo mlaj. Ti bodo stali še vsaj do konca meseca, zato vzemite v roke fotoaparate, kamere ali svoje pametne telefone in jih obeležite. Naj se vidi in ve, da je Zasavje še zavezano tradiciji in da tudi mladi – kljub moderni tehnologiji – še znajo stopiti skupaj, pljuniti v roke in se imeti »fajn« zavoljo običajev. Zasavc.net to vsekakor podpira.

nagradna-igra-meso-in-mlaj-zasavcnet

ZT

Isti avtor