Tokratno nagradno igro je Zasavc.net za vas pripravil v sodelovanju z Mesarijo Kramžar Trbovlje. Maj je mesec, v katerem se radi zadržujemo zunaj in izkoristimo lepo vreme za piknik s prijatelji. Zakaj ne bi sodelovali v naši nagradni igri in si morda prislužili kar pet kilogramov mesa za žar?
Zbiramo namreč fotografije mlajev, postavljenih v Zasavju. Najboljše tri posnetke (fotografijo ali video) bomo nagradili. Pošljite nam torej posnetek mlaja na naslov info@zasavskitednik.si s pripisom »Nagradna igra – mlaj«. Napišite nam tudi svoj naslov in kraj, kjer ste mlaj posneli.

OGLEJTE SI ŽE POSLANE POSNETKE, KI SO V IGRI ZA NAGRADO.

Mlaji v zasavskih vaseh

Mlaje so že v starih časih postavljali kot simbol spomladanskih zaročnih ritualov, pa seveda tudi ob prazniku dela. Tradicionalno naj bi bili postavljeni s krancljem in okrašeni z zastavo. Postavitev zahteva kar nekaj fizičnih in obenem tudi organizacijskih sposobnosti postavljavcev. V Zasavju smo se lahko ob zadnjem prvem maju prepričali, da se je mnogo mladih in malo starejših v številnih zasavskih vaseh potrudilo in postavilo mlaj. Ti bodo stali še vsaj do konca meseca, zato vzemite v roke fotoaparate, kamere ali svoje pametne telefone in jih obeležite. Naj se vidi in ve, da je Zasavje še zavezano tradiciji in da tudi mladi – kljub moderni tehnologiji – še znajo stopiti skupaj, pljuniti v roke in se imeti »fajn« zavoljo običajev. Zasavc.net to vsekakor podpira.

mesarija-kramzar-nagradna-igra-zasavc

 

Avtorje treh najboljših posnetkov bomo obdarili s kuponom Mesarije Kramžar Trbovlje za pet kilogramov mešanega mesa za piknik.

 

Za pokušino objavljamo nekaj fotografij Ane Režun iz čemšeniškega konca in posnetek postavljanja mlaja iz sosednjega Svibnega. Posnetek je vauuuu, ne pričakujemo, da boste pošiljali takšne, morda se pa najde kakšna zanimiva ideja tudi v vaši ustvarjalni shrambi.

ZT